Tapuda rüşvetle mücadele için 'özel denetim' başlatılacak

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 12 Eylül 2006 11:23, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü, rüşvet olaylarının önüne geçebilmek için ''özel denetim'' başlatacak.

Alınan bilgiye göre, Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü, tapuda rüşveti engellemek amacıyla, bir dönem uygulanan ''özel denetim'' yöntemini tekrar hayata geçirmeye hazırlanıyor.

Bu yöntem çerçevesinde müfettişler, denetime gittikleri zaman yalnız belirli bir konuyu incelemekle sınırlı kalmayacak. Başta vali ve belediye başkanı olmak üzere yerel yöneticiler, emlakçılar, tapuda işi olan vatandaşlar gibi değişik kesimlerle görüşecek, müdür ve çalışanlar hakkında bilgi toplayacak.

Bu kesimlere ''müdürün temsil kabiliyeti'', ''vatandaşlara gösterilen ilgi'', ''bir iddia duyup duymadıkları'', ''herhangi bir sıkıntı bulunup bulunmadığı'' gibi sorular yöneltecek.

İdare hakkında toplanan bilgiler incelenecek, olumlu ve olumsuz noktalar rapor edilecek.

Genel Müdürlük de bu raporlara göre müdahalede bulunacak. Başarısız olan, hakkında olumsuz rapor bulunan yöneticilerin, daha düşük bir göreve atanması, başarılı yöneticilerin ise terfisi gündeme gelecek.

Yetkililer, uygulandığı dönemde başarı sağlayan yöntemin, çalışanlarda kontrol hissini güçlendireceğini, güven ve motivasyonu artıracağını belirttiler.

ÖZLÜK HAKLARININ İYİLEŞTİRİLMESİ GÜNDEMDE

Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü yetkilileri, rüşvet olaylarının önüne geçebilmek için ''özlük hakları'' konusunda iyileştirmenin de şart olduğunu ifade ederken, döner sermayeden çalışanlara pay verilmesi için girişimde bulunulacağını bildirdiler.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber