Türk Profesöre İtalya Cumhurbaşkanı'ndan nişan

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 12 Eylül 2006 11:43, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Londra'daki Imperial College öğretim üyelerinden Prof. Tevfik Gelenbe, İtalya Cumhurbaşkanı tarafından kendisine verilen nişanı, Londra'da düzenlenen törenle İtalya'nın Londra Büyükelçisinden aldı.

İtalya'nın en yüksek nişanının sunulmasıyla ilgili olarak İtalya'nın Londra Büyükelçisi Giancarlo Arogona'nın ikametgahında yapılan törene, Türkiye'nin Londra Büyükelçisi Akın Alptuna ile Macaristan'ın Londra Büyükelçisi de katıldı.

1996 yılında da Roma Üniversitesinin en yüksek bilimsel ödülüne layık

görülen Prof. Gelenbe, İtalya Cumhurbaşkanlığı nişanını da bilgisayar teknolojisi alanında yapılan araştırmalarda oynadığı lider rol sebebiyle aldı. 1945 yılında İstanbul'da doğan Prof. Gelenbe, Ankara Koleji ve ODTÜ Elektrik Mühendisliği bölümünden mezun olduktan sonra Brooklyn Üniversitesi Politeknik Enstitüsünde master ve doktora yaptı. Aralarında Michigan, Paris, Liege, Duke, Florida, Londra Imperial College'in bulunduğu üniversitelerde öğretim üyeliği yapan Prof. Gelenbe, daha önce de Fransa Cumhurbaşkanından iki kez liyakat nişanı aldı. Fransa'da bilimsel kuruluşlar tarafından da nişana layık görülen Prof. Gelenbe, çok sayıda bilimsel ödülün de sahibi. Halen Londra'daki Imperial College'de çalışmalarını sürdüren Prof. Gelenbe, pek çok proje üzerinde yapılan araştırmalara liderlik yapıyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber