Gümrük memurları hala bulunamadı

Van Valiliği, önceki akşam kayıplara karışan 11 gümrük görevlisi ve bir şoförden haber alınamadığını duyurdu. Hakkari'de 10 Ağustos'ta sınır kapısına vardiya değişimi için giden 10 memur da halen kayıp

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 23 Ağustos 2015 10:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Gümrük memurları hala bulunamadı

Van'ın Saray ilçesindeki Kapıköy Sınır Kapısı'nda görevli gümrük memurlarından haber alınamıyor. Van Valiliği, önceki akşam saatlerinden itibaren kayıplara karışan gümrük memurları ile ilgili yazılı açıklamada bulundu. Valilik, 11 gümrük görevlisi ve bir şoförden haber alınamadığını, arama çalışmalarına devam edildiğini bildirdi.

Açıklamada, Saray ilçesi Kapıköy Gümrük Müdürlüğü'nde görevli 11 personel ve 1 şoförün bulunduğu minibüsün mesai bitiminde Van il merkezine gitmek üzere çıkış yaptığı ancak kendi araçları ile mesaiden ayrılan diğer personel tarafından söz konusu minibüsün arkalarından gelmediğinin fark edildiği, jandarmanın 18.30'dan itibaren başlattığı arama çalışmalarına devam edildiğini bildirdi.

10 Ağustos'ta da Hakkari'nin Yüksekova ilçesinden Çukurca ilçesine bağlı Üzümlü Gümrük Sınır Kapısı'na vardiya değişimi için giden ve önce sayıları 7, ardından 10 olduğu belirtilen memurlardan henüz haber alınamadı.

Ağrı valisinden 'dağ' açıklaması

Ağrı Valisi Musa Işın, dün gazetecilere açıklamalarda bulundu. Son terör eylemlerine değinen Işın, Kürt halkının kutsal bildiği değerlere savaş açan, Kürtleri de yok etmeye çalışan cani bir örgütle karşı karşıya bulunulduğunu söyledi. Işın, "Sizin adınıza sizi öldüren, gencecik kızlarınızı iğfal eden, dağdaki baronlarına peşkeş çeken, Kürt halkının kutsal bildiği değerlere savaş açan bir örgütün Kürtlerin hakkını savunduğu iddia edilemez. Bir ilçemizde kadınlar gece vakti 'Toplantı var' diyerek evlerinden alınıyor, kocaları karşı çıkınca da ölümle tehdit ediyorlar. Bir ilimizde 40'a yakın genç kız dağa kaçırılarak iğfal ediliyor ve 'bu halde ailelerinize dönemezsiniz' diyerek zorla tutuluyor. İnsanlarımız namuslarıyla tehdit ediliyor" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber