PKK yakında tek taraflı silah bıraktığını açıklar

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 25 Ağustos 2015 11:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
PKK yakında tek taraflı silah bıraktığını açıklar

Celal Kazdağlı/haber10.com

Kesin olan şu: Türkiye seçime gidiyor.

Siyasi partiler kendi arasında koalisyon kuramadı, TBMM içinden bir hükümet çıkaramadı. Topu Cumhurbaşkanı'nın önüne bıraktılar.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ülkeyi 1 Kasım 2015'te seçime götürüyor.

Siyasi partiler de yüzlerini seçime çevirdiler.

AK Parti hemen her ilde yaptırdığı anketler ile isimlerin ağırlığını ölçmeye başladı.

MHP daha AK Parti CHP ile konuşurken seçim startını vermişti. Devlet Bahçeli 12 ayrı ili ziyaret etti, toplantılar yaptı. Şimdi il başkanlarını Ankara'da topluyor.

CHP, ABD Başkanı Obama'nın kampanyasını yöneten Benanson firması ile tekrar anlaştı. Zaten ara verilmeyen çalışmalar hız kazandı.

HDP... En sessiz görünen parti. PKK terörü nedeniyle bütün gözlerin üzerine çevrildiği, köşeye sıkıştığı düşünülen parti...

Tam tersi seçime en hazırlıklı parti.

Belli ki Selahattin Demirtaş Brüksel dönüşü seçim üzerine kafa yormuş ve stratejiyi oluşturmuş.

Siyasi iktidar hala İmralı ile HDP arasındaki çelişkiyi öne çıkarma çabası ile "Öcalan kendisini ziyaret etmek isteyen HDP heyetine 'gelmeyin hal hatır sorulup hasbihal edeceğim görüşmeye ihtiyacım yok' demiş" haberlerini yayarken HDP seçim kararı ilan edilir edilmez sahaya çıkacak hazırlığı tamamlamış görünüyor.

Strateji'nin temeli şu: HDP barışa oynayacak. Demirtaş'ı da "barışı kurtaran adam(!)" konumuna taşıyacaklar.

İlk adım İzmir'de atıldı. Demirtaş İzmir'de gazetecilerle Cumartesi sabah kahvaltısında buluştu ve "PKK'nın amasız olarak silahlı eylemlerini durdurması lazım" dedi.

Demirtaş neden Diyarbakır'da değil de, bu tür açıklamalar için alışılmadık yer, İzmir'de yapıyor bu açıklamayı?

"Barış havarisi(!)" olduğunu ülkenin bu tarafına İzmir'in temsil ettiği siyasi duruşa anlatması gerekiyor da ondan.

Ulusalcı çıkışın en yoğun olduğu yer İzmir değil miydi? Aynı zamanda AK Parti karşıtlığının da zirveye çıktığı yer İzmir.

HDP hem AK Parti düşmanlığını arkasına alacak hem de artık iyice kırılmış olan ulusalcı dalgayı kontrol etmeye çalışacak.

Demirtaş'ın bu çıkışından sonra muhtemeldir ki; "PKK, seçim sonrasına kadar tek taraflı silah bıraktığını açıklayacak. IŞİD ile savaşacağız" diyecek.

Demirtaş ertesi gün PKK'nın Ceylanpınar'da iki polisi uyurken katletmesini gündeme getirdi ve "PKK bu konuda yürüttüğü soruşturmasını bir an önce açıklasın" dedi.

7 Haziran sonrası "Kandil'in ayar verdiği HDP ve Selahattin Demirtaş portresi" yerine "Kandil'e taleplerini dikte ettiren bir Demirtaş portresi" konmaya çalışılıyor.

Seçim öncesi sosyal medyanın nasıl kullanıldığına dair pek çok örneğe KanalA'da yer vermiş konuya hakim Sosyal Medya Derneği Başkanı Abdullah Çiftçi'yi programa sık sık davet etmiştim.

O programlarda "7 Haziran seçiminde küresel aklın sosyal medya stratejisi" açık olarak anlatılmıştı.

Türkiye'de olup biteni sosyal medya ile takip ediyor gençler. Oradan etkileniyorlar. Oranları da seçmen sayısının yüzde 15'i.

Sosyal medyayı en iyi kullanan parti HDP. Onu CHP takip ediyor.

Herkes hazırlıklı olsun. Seçimin sonucunu sosyal medya belirleyecek.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber