Demirtaş: Kandil müzakereye hazır!

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, MYK öncesi gazetecilerin sorularını yanıtladı. Demirtaş, Kandil'in sözcülüğünü yaparak "Kandil'in açıklamalarını Türkiye duymalıdır. Müzakereye dönmeye hazırız ve karşılıklı ateşkes ilan etmeye hazırız" dedi.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 25 Ağustos 2015 10:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Demirtaş: Kandil müzakereye hazır!

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, seçim hükümetinde yer alacakları tekrarladı ve "Bize oy verenlerin hakkını teslim edeceğiz" dedi.

Demirtaş partisinin MYK toplantısı öncesinde gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Seçim hükümetine ilişkin değerlendirmelerde bulunan Demirtaş, "Biz tereddütsüz bir şekilde seçim hükümetinde yer alacağımızı ifade ettik" dedi.

AK Parti ile aynı seçim hükümetinle yer almalarının "hükümet anlaşması olmadığını" ifade eden Demirtaş, şu ifadeleri kullandı:

"Bu anayasa gereği geçici bir yürütme yetkisidir. HDP seçimin sağlıklı bir ortamda yapılabilmesi için ve iktidar olanaklarının kullanılmasının önüne geçilmesi için böyle bir karar almıştır. Hangi bakanların olacağı tartışma konusu değildir.

Bu ülkeyi savaş hükümetleirnden çok daha iyi yönetiriz. Dürüstçe yönetiriz. Tek başımıza seçim hükümetinde olsak da HDP seçmenini kayıran bir politika izlemeyiz. Biz bu hükümette görev alacağız. Bu bize oy verenlerin hakkıdır ve bize oy verenlerin hakkını teslim edeceğiz. 6 milyon insan oy verdi ve 3 bakanlık hakkı var. Bunu seçmenimize teslim edeceğiz."

"VEBALİ AĞIR OLUR"

"Anayasanın askıda olduğunu ve saray darbesinin yürürlükte olduğunu" öne süren HDP Eş Başkanı, "HDP'siz bir seçim hükümeti kurup anayasa suç işlerlerse şaşırmamak lazım. Ama bunun vebali ağır olur" diye konuştu.

"LİSTEDE DEĞİŞİKLİK OLMAYACAK"

Demirtaş, tekrarlanmasına karar verilen seçimde değişik bir liste oluşturmayacaklarını dile getirerek, "Partimizin tüzüğünde ne varsa onu işletiriz. O konuda bir tereddüt yok. Bir kaç ay önce görev başına gelmiş milletvekillerinin işte geniş kapsamlı bir şekilde değişik bir listeyle toplum önüne çıkarılmasının bir anlamı yok. Arkadaşlarımız henüz çalışmaya bile başlamadılar. Toplumun onay verdiği bir listedir. Aşağı yukarı tahminime göre bu listeye benzer bir listeyle yeniden halkımızın huzuruna çıkacağız" değerlendirmesini yaptı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber