Yolsuzlukla mücadele için yeni üs kuruluyor

Haber Giriş : 14 Eylül 2006 10:13, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

zaman

Emniyetin yolsuzluk, narkotik, kaçakçılık ve organize suçlarla mücadele birimi Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı'na (KOM) yeni üs kuruluyor.

Kızılay'da iki ayrı sokaktaki apartman dairelerinde faaliyet gösteren KOM için Emniyet Genel Müdürlüğü'nün hemen arkasında 10'ar kattan oluşan dev bir üs inşa ediliyor. Aynı yere Bilgi İşlem Daire Başkanlığı'nı da yerleştirmeyi düşünen Emniyet, yüksek teknolojiye sahip iki daire başkanlığını bir araya getirerek dev bir teknoloji üssü kurmayı hedefliyor.

Daire başkanlıklarının arsası, Emniyet Genel Müdürlüğü'ne 12 yıl önce tahsis edilmiş. Genel Müdürlük, 28 dönümlük arazinin gecekondu istilasına uğramasını engellemek amacıyla bünyesinde görev yapan teknisyenlere arazi üzerine gecekondu yaptırmış. Böylece hem kaçak yapının önüne geçilmiş hem de teknisyenlerin lojman ihtiyacı karşılanmış. KOM dairesinin yeni binası için açılan ihaleye 25 firma katıldı. Kapalı zarf usulü yapılan ihaleyi Musa Akar'ın sahibi olduğu Dimar İnşaat şirketi 18,6 milyon YTL'ye kazandı. Emniyet, 2010'da tamamlanması planlanan inşaat için bu yılki bütçesinden 2,5 milyon YTL ayırdı.

KOM'un yeni üssü 3 blok şeklinde konuşlanacak. Bina, 3'ü bodrum ve zemin kat olmak üzere 10 katlı inşa edilecek. Dairenin, Konur ve Karanfil sokaklardaki binaları ise yurt ve kreş olacak. Konur Sokak'taki bina, Polis Akademisi'nde FİYO olarak okuyan öğrenciler için kullanılacak. KOM Dairesi yeni üssüne kavuşmasıyla birlikte personel açısından da güçlendirilecek. Başkanlık, önümüzdeki dönemde artıracağı personel sayısı ile birlikte doğrudan mali, narkotik ve organize suçlarla ilgili operasyon düzenleyen birim haline gelecek.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber