Başbakan, iki bin başarılı öğrenciye kalem gönderdi

Haber Giriş : 14 Eylül 2006 10:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, başarılı öğrencileri mektupla tebrik etti. Mektup, üniversitelere giriş için yapılan Öğrenci Seçme Sınavı (ÖSS) ile liselere giriş için yapılan Ortaöğretim Kurumları Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sınavı (OKS) sonucunda ilk bine giren öğrencilere gönderildi.

Toplam iki bin şampiyon öğrenci için üzerlerinde Başbakan Erdoğan ve Milli Eğitim Bakanı Çelik'in adının yer alacağı özel bir dolma kalem de yaptırıldı. Mektup ve kalem, hafta sonuna kadar öğrencilere ulaşacak. ÖSS ve OKS'de ilk 10'a giren öğrenciler için ayrıca Başbakan Erdoğan'ın da katılacağı bir toplantı düzenlenmesi planlanıyor.

Mektubunda öğrencilere ?sevgili öğrencim' diye hitap eden Erdoğan, ?Sizi, yetişmenizde büyük fedakarlıklarla emek veren ailenizi ve öğretmenlerinizi tebrik ediyorum. Lise ve üniversite eğitimi ile daha sonra bir ömür boyu devam edecek öğrenme sürecinizde de kendinizi geliştirmek, ailenize yararlı olmak ve ülkemize hizmet etmek için aynı azmi, aynı gayreti, aynı hassasiyeti göstereceğinize inanıyorum.? dedi. Başbakan öğrencilere, ?Okuyun, düşünün, uygulayın ve neticelendirin. İşte başarının sırrı burada gizlidir.? tavsiyesinde bulundu. Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, mektubun amacını ?başarıyı teşvik etmek' diye açıkladı. Bir başbakan ve bir Milli Eğitim bakanının birinci vazifesinin başarılı olan öğrencileri yüreklendirmek olduğunu vurgulayan Çelik, ?Bizde genellikle cezalandırma sistemi uygulanıyor, tebrik edici, teşvik edici şeyler pek olmuyor. Aslında başarının her zaman teşvik edilmesi gerekiyor.? diye konuştu. Mektubuna ?Sevgili genç kardeşim' diye başlayan Çelik, Fransız romancı Balzac'ın ?Başarının efendisi olmak için çalışmanın ve gayretin kölesi olmak lazım' sözünü hatırlatarak, ?Bundan sonraki tahsil hayatınızın da başarılarla dolu olmasını diler, gözlerinizden öperim.? dedi.

zaman

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber