TBMM'nin açılışında resepsiyon verilmeyecek

TBMM Başkanı İsmet Yılmaz, adli yıl açılışı nedeniyle TBMM bahçesinde verilen resepsiyonda Meclis'in 1 Ekim'deki resmi açılına ilişkin sorularını yanıtladı

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 03 Eylül 2015 07:59, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
TBMM'nin açılışında resepsiyon verilmeyecek

ÖNDER YILMAZ

Meclis'in 1 Ekim'de Anayasa gereği resmen açılacağını ve önceki açılışlarda olduğu gibi Cumhurbaşkanı'nın konuşması başta olmak üzere diğer işlemlerin rutin olarak yerine getirileceğini kaydetti. Seçim sürecinde olduğu için 'aç-kapa' gibi bir durumun sözkonusu olmadığını ifade eden Yılmaz, Meclis'in açılış sonrasında herhangi bir çalışma yapıp yapmayacağı konusunda, "Seçime giden bir Meclis'in çalışmasını bekleyemeyiz" diye konuştu. Neredeyse her gün şehit haberlerinin geldiği bir ortamda duyarlılık gösteren Yılmaz, "1 Ekim'deki Meclis'in resmi açılışında resepsiyon verilmeyecek" dedi.

Anayasa gereği

Yılmaz, "MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural'ın, Tuğrul Türkeş'in, MHP'li olarak hükümette herhangi bir görev alamayacağına ilişkin TBMM Başkanlığı'na gönderdiği dilekçe" hakkındaki sorusu üzerine, "O konu bizim dışımızda olan bir konu. Anayasa gereği kurulmuş bir hükümete, diğer partilerin üye oranları oranında katılımını anayasa öngörüyor. Dolayısıyla Sayın Başbakan'ın bu doğrultuda yapmış olduğu işlemdir" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber