Hükümet ve memur sendikaları perşembe günü toplanacak

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 16 Eylül 2006 06:31, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Hükümet ile yetkili memur sendikaları konfederasyonları, Uzlaştırma Kurulu kararlarını değerlendirmek üzere 21 Eylül Perşembe günü bir araya gelecek.

Devlet Personel Başkanlığı, Kamu İşveren Kurulu üyeleri ile Türkiye Kamu-Sen ve Memur-Sen'e gönderdiği yazıyla, tarafları 21 Eylül Perşembe günü saat 10.30'da Başbakanlık Yeni Bina'da toplantıya çağırdı.

Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı Bircan Akyıldız, Uzlaştırma Kurulu kararlarının, kamu çalışanlarının beklentilerinin karşılanması için yeni bir tartışma zemini oluşturduğunu söyledi.

Hükümet'ten Perşembe günü yapılacak toplantıda bu doğrultuda bir yaklaşım beklediklerini ifade eden Akyıldız, Uzlaşma Kurulu kararları dikkate alınarak yapılacak bir tartışmanın uzlaşma yolunda önemli bir adım olacağını kaydetti.

Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Aksu da Hükümet'in en azından Uzlaştırma Kurulu kararlarını uygulamasını beklediklerini vurgulayarak, bunun yanında kendilerine sunulacak teklifin büyük önem taşığını dile getirdi.

Hükümet'in sunduğu zam tekliflerinin sendikalar tarafından kabul edilmemesi nedeniyle toplu görüşmeler anlaşmazlıkla sonuçlanmıştı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber