Lisede kalanlara sürgün sınıfları

Haber Giriş : 16 Eylül 2006 07:12, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Milli Eğitim Bakanlığı, liselerin üç yıl olduğu dönemde hazırlık okuyup bu yıl 9'uncu sınıfta kalan öğrenciler için "Sınıfta kalanlar sınıfları" oluşturacak.

Liselerin 4 yıla çıkarılması, "sınıfta kalan" bazı öğrenciler için ciddi sıkıntılara yol açtı. Liselerin 3 yıl olduğu dönemde hazırlık sınıfı olan okullarda eğitime başlayan öğrencilerden 9'uncu sınıfta kalanlar için "Sınıfta kalanlar sınıfı" oluşturuluyor. Kalanların sayısı 7'den az olduğu takdirde yeni sınıf açılmayacağı için sınıfta kalan öğrenciler başka okula gönderilecek. Milli Eğitim Bakanlığı, bunu kabul etmeyen öğrencilere "açık liseye kaydolmalarını" öneriyor. Çocuklarının sınıf tekrarı yaparak zaten bir bedel ödediğini savunan veliler ise, Bakanlığın çözüm önerilerini, "Ağırlaştırılmış sürgün cezası"na benzeterek bir kereye özgü 'af' talebinde bulundular.

VELİLER AF DİLEKÇESİ VERDİ

Anadolu Teknik ve Meslek Liseleri başta olmak üzere hazırlık sınıfı bulunan okullarda eski sisteme göre eğitim görürken sınıfta kalan öğrencilerin velileri Milli Eğitim Bakanlığı'na dilekçe verdi. Dilekçede veliler, şu eleştirilerde bulundu: "Bulunduğu okulda sınıfta kalan en az 8 kişi için, 'Sınıfta kalanlar sınıfı açılması' öğrencilerimizi etiketlemek anlamına gelecek. Bu karar ergenlik çağındaki çocuklarımızın kişiliğini örseler. Sınıfta kalan öğrencilerin başka okula gönderilmeleri ise sürgün yoluyla cezanın ağırlaştırılması ve dışlanmışlık duygusuna neden olur. Öğrencilerimizin açık liseye kaydettirilmesi istenmesi de asla kabul edilemez." Sorunun bu yıla özgü olduğunun altını çizen veliler, sadece 9'uncu sınıf öğrencilerine 10 ve 11'inci sınıflarda uygulandığı gibi başarısız derslerden borçlu olarak bir üst sınıfa geçme hakkı tanınmasını istedi.

sabah

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber