'Casus.net' ile İnternet kullanıcısını dolandıran şebekeye gözaltı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 16 Eylül 2006 13:41, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İnternet sitesi kurarak sanal detektiflik hizmetleri verdiklerini ilan edip, vatandaşları dolandırdıkları bildirilen bir şebeke ortaya çıkarıldı. Şebekeye, en çok eşinin kendisini aldattığını düşünen kişilerin başvurduğu belirtildi.

Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı Bilişim Suçları ve Sistemleri Şube Müdürlüğü, internet kullanıcılarının e-posta hesaplarına gelen ''Sanal Detektif Hizmetleri'' başlıklı reklam mesajlarını takibe aldı.

Kendilerini sanal detektif olarak tanıtan kişilerin ''Uzakdoğudan gelen özel bir teknoloji' sayesinde, ücret karşılığında istenilen telefonların geçmişe ve ileriye yönelik ses kayıtlarını yapabileceklerine, SMS izlemesi, internet üzerindeki tüm şifre ve e-posta şifreleri ile içerik bilgilerini takip edebileceklerine'' ilişkin hizmet verdiklerini belirten mesajları nedeniyle Ankara Cumhuriyet Savcılığının talimatıyla çalışma başlatıldı.

''Casus.net'' adlı siteyi 6 ay takibe alan polis, şebekenin, siteye başvuran kişilere bankaya ücretlerini havale ettikten sonra hizmet verebileceklerini bildirdikleri, daha sonra para yatıran vatandaşların telefonlarına çıkılmadığı, oyalandığı, şantaj yapıldığı ve tehdit edildiği belirlendi.

Şüpheli kişilerin banka hesap hareketleri, teknik dinleme ve izleme faaliyetlerinin ardından Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığının koordinasyonunda Ankara, Konya, Kayseri ve Çanakkale'de operasyon başlatıldı.

-ÖRGÜTÇÜLÜKTEN DETEKTİFLİĞE-

Operasyon kapsamında Fatih E, Kerem Ç, Rıdvan A, Hüseyin S. ve Hüseyin E. Ankara Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü Mali Büro Amirliği tarafından gözaltına alındı.

Gözaltına alınan kişilerden Fatih E'nin yasadışı dinci bir örgütle bağlantısı bulunduğuna dair polis kayıtları olduğu bildirildi.

Piyasayı yaklaşık 50 bin YTL dolandırdıkları tespit edilen şebekeye, en çok eşi tarafından aldatıldığı kuşkusuyla başvuranların oluşturduğu kaydedildi.

Gözaltına alınan kişilerden Hüseyin S. ve Hüseyin E. savcı talimatıyla emniyette alındıktan sonra serbest kalırken diğer 3 kişi mahkemeye gönderildi

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber