Üniversiteli çocuklar robot yapmayı öğreniyor

HRÜ bünyesindeki "Çocuk Üniversitesi"nde maddi durumu iyi olmayan başarılı öğrencilere, robot yapımı konusunda eğitim veriliyor

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 08 Eylül 2015 18:31, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59
Üniversiteli çocuklar robot yapmayı öğreniyor

Harran Üniversitesi (HRÜ) bünyesindeki "Çocuk Üniversitesi"nde maddi durumu iyi olmayan başarılı öğrenciler, robot yapımını öğreniyor.

Anadolu Bilişim Derneğinin işbirliği, Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odasının desteğiyle verilen eğitime, 7 ve 8. sınıflarda okuyan, maddi durumu yetersiz ancak başarılı 12 öğrenci katılıyor.

HRÜ Mühendislik Fakültesindeki eğitimle çocuklar, bir taraftan zihinlerinde kurguladıkları projeleri hayata geçirirken bir taraftan da robot yazılımlarını öğreniyor.

Çocuk Üniversitesi Müdürü Yrd. Doç. Dr. Hülya Karataş, gazetecilere yaptığı açıklamada, çocukların erken yaşta üniversite ortamını teneffüs ettiğini söyledi.

Uygulamalı eğitimlerde çocukların yaratıcılıklarını geliştirdiğini belirten Karataş, "8-12 Eylül arasında robot okulunu gerçekleştiriyoruz. Buradaki çocuklar eğitimlerinin son gününde kendi robotlarını yapmış olacak, daha sonra da onları sergileyecek" dedi.

- "Çocuklar sınavla belirleniyor"

Çocuklara yaş düzeylerinde eğitim verdiklerini anlatan Karataş, Anadolu Bilişim Derneğinin desteğiyle eğitimlere katılacak çocukları seçtiklerini belirtti.

Karataş, 200 çocuk arasında yapılan sınav sonucu bilişim konusunda yetenekli 12 öğrenciye eğitim vermeye başladıklarını kaydederek, "Eğitimlerde öğrencilerimiz çeşitli robotların tasarımları ve insansı robotların da programlamalarını öğreniyor" diye konuştu.

Eğitime katılan çocuklar ise ilk kez robot yapmanın mutluluğunu yaşadıklarını dile getirdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber