Özel kuvvetlerden 2 tabur Irak'a girdi

Özel Kuvvetler'e ait 2 tabur Kuzey Irak'a girdi. Hava destekli operasyonda Kandil, Hakurk, Avaşin, Metina, Gare ve Zap dahil 20 hedefe 130 bomba atıldı. İlk tespitlere göre 40 terörist öldürüldü

Kaynak : Sabah
Haber Giriş : 09 Eylül 2015 07:09, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Özel kuvvetlerden 2 tabur Irak'a girdi

AHMET KAVAK HÜSEYİN KAÇAR

Hakkari Yüksekova'nın Dağlıca bölgesinde terör örgütü PKK'nın askeri konvoya yönelik gerçekleştirdiği bombalı saldırıda 16 askerin şehit düşmesinin ardından, Yüksekova ve Şemdinli kırsalına çok sayıda komando sevk edildi. Bölgede gizlenen terör örgütü mensuplarının etkisiz hale getirilmesi için başlatılan operasyonlar sabah saatlerine kadar devam etti. Yüksekova'da Cilo, Sat, Dağlıca, Yeşiltaş, Kamışlı ile Yüksekova ve Çukurca arasında yer alan Reşko bölgesi, Doski Vadisi ve Şemdinli'de İncesu ve Şapatan Gediği'nde yoğun operasyonlar yapıldı. Söz konusu bölgeler, Diyarbakır'dan kalkan F16 ve F4 savaş uçakları, Yüksekova 3'üncü Taktik Tümen Komutanlığı ve Şemdinli Taktik Sınır Jandarma Alay Komutanlığı'na bağlı Kobra ve Süper Kobra helikopterleri ile gece boyunca bombalandı. Bölgeye geçici görevle gönderilen Kayseri 1'inci Komando Tugayı ve Bolu 2'nci Komando Tugayı'na bağlı mavi bereli özel birlikler de dün sabah saatlerine kadar sıcak takibi sürdürdü. Jandarma Özel Harekat ve komandoların katılımıyla bölgede, arazi arama ve tarama faaliyeti başlatıldı.

ŞAFAK OPERASYONU

Diyarbakır'dan kalkan uçaklar, PKK'nın Kuzey Irak'taki hedeflerine yoğun hava operasyonu düzenledi. Yüksekova'daki Dağlıca saldırısını yaptıktan sonra kaçan PKK'lı teröristlerin de ateş altına alındığı hava operasyonunda Diyarbakır'dan havalanan 35 F16 ve 18 F4 tipi 53 savaş uçağı, belirlenen 20 hedefe 130 bomba attı. İlk tespitlere göre 40 terörist ölü ele geçirildi. Hava operasyonunda PKK'nın üst düzey yöneticilerinin kaldığı Kandil başta olmak üzere terör örgütü PKK'nın, Hakurk, Avaşin, Metina, Basyan, Gare ve Zap kampları vuruldu. Tunceli-Pülümür karayolunda toprağa gömülü vaziyette 15 kilogramlık teneke ile 1 fünye ve 50 santimetre uzunluğunda kablodan oluşan bomba düzeneği ele geçirildi. Siirt'in Baykan ilçesinde ise içinde 200 kilo patlayıcı olan araç, Jandarma Komutanlığı'na 300 metre mesafede fark edildi. Kamyonet kontrollü şekilde patlatıldı. Patlamada 2 polis memuru hafif şekilde yaralandı. Pervari'de de köy yoluna yerleştirilen 50 kiloluk patlayıcı imha edildi. Diyarbakır'ın Hani İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne roketli saldırı yapıldı. Saldırıda ölen ya da yaralanan olmadı. Öte yandan Ardahan'da şehit cenazesinden dönen askeri minibüsün devrilmesi sonucu 11 asker yaralandı.

40 TERÖRİST ÖLDÜRÜLDÜ

Türk Hava Kuvvetleri'ne ait 35 F16 ve 18 F4 savaş uçağı Irak'ın kuzeyine kaçan terörist grubun intikal halindeki kolları üzerine ve Irak'ın kuzeyindeki kamplara 23.00 ile 05.00 saatleri arasında yoğun hava bombardımanı düzenledi. 20 hedefe 130 mühimmat atıldı. Türkiye'den kaçan 20-25 kişilik iki grup da ateş altına alındı. İlk belirlemelere göre, 35-40 teröristin etkisiz hale getirildiği öğrenildi. Kamplarda da çok sayıda terörist etkisiz hale getirildi.

TELSİZ BAĞLANTISI KESİLDİ

Dağlıca'daki 16 askerimizini şehit düştüğü hain saldırının içinden bir mucize de çıktı. Çatışma bölgesinde güvenliği sağlayan 12 komando sis ve karanlığın içinde PKK'lı terörist grubun arasında kaldı. Sarp vadiler arasında telsiz bağlantısı da kesilince 12 komandodan 24 saat boyunca haber alınamadı. Aldıkları eğitim sayesinde arazide mevzilenmeyi başaran 12 komando teröristleri ateş altına alarak ilk zayiatı verdirdi. Havanın açmasıyla birlikte de sağ salim üs bölgelerine döndüler. Kanlı tuzaktan sonra şehit ve yaralı sayısının bir süre açıklanamamasında 12 komandodan haber alınamaması da etkili oldu. 12 askerle irtibat kurulup, bölgeden şehitlerin tahliyesinin gerçekleştirilmesinin ardından kamuoyuna bilgi verildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber