Medyaya yapılan saldırılarla ilgili soruşturma

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş, gündemi terör olan bir basın toplantısı düzenledi. Medya kuruluşlarına yapılan saldırılara değinen Kurtulmuş, sivil kayıplarla ilgili de konuştu.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 09 Eylül 2015 11:31, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Medyaya yapılan saldırılarla ilgili soruşturma

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş'tan açıklamalar geldi.

"Milletimize başsağlığı diliyorum, ateş bu kez düştüğü yeri değil Türkiye'nin her yerini yaktı" diyen Kurtulmuş şunları söyledi:

"Kürtçe ağıtlar yakılan şehit cenazaleri var, cemevinden ve camilerden kaldırılan cenazeler var. Hepsine Allah'tan rahmet diliyorum.

Sivil vatandaşlarımız da hayatını kaybetti. Küçük çocuklar, olaylardan bir haber kişiler, terör örgütünün öne sürdüğü sivil kişiler de var. Hepsine Allah'tan rahmet diliyoruz. Sivil kayıpların olmaması için güvenlik kuvvetlerimizin azami gayret gösterdiklerini biliyoruz ama maalesef kayıplar yaşanıyor..."

"SORUMLU TERÖR ÖRGÜTÜ"

Mevcut duruma gelinmesinin nedeninin terör örgütü olduğunu söyleyen Kurtulmuş, "Bu durum ortadayken kara propoganda merkezleri bir takım iddiaları ortaya koymaya başladı. 'Tek başına iktidar olunmadığı için terör sürecini başlattılar' dediler. Bunlar yalan ve milletimiz bunu biliyor. 1 saniyelik iktidar bile bir insann canından daha kıymetli değildir..." dedi.

MEDYA KURULUŞLARINA SALDIRI

Bu süreçte İstenmeyen olayların da yaşandığını belirten Kurtulmuş, "Basın organlarına saldırılar oluyor. Bu çirkin saldırılar bizleri rahatsız ediyor. Medyaya yapılan bu saldırıları kınıyoruz, kabul etmiyoruz ve medya kuruluşlarına yapılan bu saldırılara asla müsamaha etmeyeceğimizi, ilgililer hakkında da soruşturma açılacağının bilinmesini açık bir şekilde ifade ediyoruz" şeklinde konuştu.

BİRLİK VE KARDEŞLİK MESAJI

Basın kuruluşlaırnın da verdikleri haberlerde dikkatli olmaları gerektiğini belirten Kurtulmuş'un açıklamalarından diğer satır başları şöyle:

"Hepimiz uyanık olalım. Bu memlekette Türk'ün de Kürt'ün de Alevi'nin de Sünni'nin de birlikte yaşamak, bu toprakları birlikte vatan kılmaktan başka hiçbir şansı yoktur. Biz, hep beraber birlikte, barış içinde kardeşliğimizi, komşuluğumuzu, akrabalığımızı, dostluğumuzu koruyarak yolumuza devam edeceğiz.

Teröre karşı tepkimizi her halükarda demokratik usuller içinde dile getirmek hepimizin hakkıdır. Ama bunları yaparken demokrasinin önemli unsurlarından bir diğeri olan siyasi partilere zarar vermek, halktan oy alarak parlamentoya gelmiş olan, parlamentoda temsilcisi bulunan partilere zarar vermek ya da başka siyasi partilere zarar vermek kabul edilebilecek şeyler değildir.

Kanunsuz eylem yapanların, teröre bulaşanların, teröre destek olanların karşısına sivil halkımız değil... Onların cezasını verecek, onların hakkından gelecek olan silahlı kuvvetlerdir, emniyet kuvvetlerimizdir, güvenlik güçlerimizdir..."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber