'Bir tiryaki, sigara için yıllık 5 kurban parasını yakıyor'

Diyanet İşleri Başkanlığı Din Hizmetleri Genel Müdürü Prof. Dr. Ali Erbaş, '' Dünyada 3-5 saniyede bir açlıktan insanlar ölürken yine 3-5 saniyede de tokluktan insanlar ölüyor. Sigara için bir kişi yıllık 5 kurban parası yakıyor demektir" dedi

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 09 Eylül 2015 18:54, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
'Bir tiryaki, sigara için yıllık 5 kurban parasını yakıyor'

Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) işbirliği ile hazırlanan Türkiye Diyanet Vakfı 2015 Yılı Vekalet Yoluyla Kurban Bölge İstişare Toplantısı Kayseri'de yapıldı.

YİKOB konferans salonunda yapılan toplantıya, Diyanet İşleri Başkanlığı Din Hizmetleri Genel Müdürü Prof. Dr. Ali Erbaş, TDV Genel Müdür Yardımcısı Abduraman Çetin, TDV Kaynak Müdürü Sami Serdar, Kayseri İl Müftüsü Doç. Dr. Şahin Güven, Nevşehir İl Müftüsü Yakup Öztürk, Sivas İl Müftüsü Recep Şükrü Balkan, Yozgat İl Müftü Vekili Süleyman Eroğlu, Kırşehir İl Müftü Vekili Şevket Karaca, İlçe Müftüleri, Şube Müdürleri, Vaizler ve Din görevlileri katıldı.

Toplantıda konuşan Din Hizmetleri Genel Müdürü Prof. Dr. Ali Erbaş, ''Vakıf medeniyeti, Hz. Peygamber ile başlar. Dünyada 3-5 saniyede bir açlıktan insanlar ölürken yine 3-5 saniyede de tokluktan insanlar ölüyor. Sigara için bir kişi yıllık 5 kurban parası yakıyor demektir. Her görevlimiz kurban kesmelidir. Bir tanede vekalet yoluyla kurban bağışı bulmalıdır. Kulluk bilinciyle çalışırsak emeklerimiz zayi olmayacaktır" diye konuştu.

1999 yılında çıkarılan kanunla Vekaletle Kurban Kesme Organizasyonunun Diyanet İşleri Başkanlığı'na verildiğini anımsatan Erbaş, "Diyanet İşleri Başkanlığı da Türkiye Diyanet Vakfı'yla müşterek olarak bu işe başladı. 1993 yılında yani 22 yıl önce 2 bin 600 küsur vekalet kurbanla başlayan bizim organizemiz, yıllar içerisinde gerek arkadaşlarımızın büyük çabalarıyla gerekse halkımızın çok güzel teveccühleriyle bir güven limanı oldu ve her sene büyük bir artışla 2014 yılında 135 bin 500'e çıktı" ifadelerini kullandı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber