Generallere usulsüz şekilde banyo küveti yapan askerlere dava açıldı

Haber Giriş : 19 Eylül 2006 09:44, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

zaman

Orgeneral Yaşar Büyükanıt'ın emriyle lojmanların onarımından sorumlu 2'si yarbay 23 asker hakkında ihalelerde sahte evrak kullanmaktan dava açıldı.

Sabah Gazetesi'nin dün manşetten duyurduğu habere göre, sanık askerler, projede olmamasına rağmen üstlerin emirleriyle 22 generalin lojmanlarına banyo küveti, duşakabin ve gömme dolap yaptıklarını kabul etti.

Sabah Gazetesi'nin haberine göre Kara Kuvvetleri Komutanlığı'na geçen yıl Ankara garnizonu içindeki tüm askeri lojmanların bakım ve onarım ihalelerinde usulsüzlük yapıldığını iddia eden bir ihbar mektubu geldi. Orgeneral Büyükanıt'ın talimatıyla soruşturma başlatan KKK Askeri Savcısı Binbaşı Haluk Yavuz, iddiaların araştırılması için dosyayı bilirkişiye verdi. Heyet, 77 lojmanın onarımında, 1998-2005 yılları arasında usulsüzlük yapıldığını savundu. Askeri Savcı Binbaşı Yavuz, soruşturma sonunda bu süre içerisinde lojmanların bakım ve onarımında görev yapan askerî personel hakkında evrakta sahtecilik suçundan 5'er yıldan 21 yıla kadar hapis istemiyle dava açtı. İddianamede, sanıkların lojman onarımları sırasında yapılmayan işleri yapılmış gibi göstererek müteahhitlere ve kendilerine haksız kazanç sağladıkları ve devletin 454 bin 797 YTL zarara uğratıldığı belirtildi. KKK Askeri Mahkemesi'nde görülen yargılamanın daha başlangıcında eski Genelkurmay Başkanı emekli Orgeneral İsmail Hakkı Karadayı, eski Milli Güvenlik Kurulu Genel Sekreteri emekli Orgeneral Tuncer Kılınç'ın da aralarında bulunduğu 22 generalin ismi dava dosyasına girdi. 15 Eylül Cuma günü görülen duruşmada sanık avukatları Ali Fahri Kayacan ile Cavit Çalış, ?Bunları açıklamak zorunda bırakıldık.' diyerek mahkemeye 9 sayfalık dilekçe verdi. Baskı sonucu ekstra hizmetler yapıldığı ifade edilen dilekçede sanıklar, bazı işleri yapılmış gibi gösterdiklerini kabul ederek generallerin oturdukları lojmanlara duşa kabin, banyo küveti yaptıklarını belirtti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber