Türk Eğitim-Sen'den vekillere '1000 YTL' mektubu

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 19 Eylül 2006 12:56, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Türk Eğitim Sen Genel Başkanı Şuayip Özcan, çocukları özel okula giden velilere 1000 YTL katkı sağlanmasını öngören yasa taslağını eleştirdi.

Özcan, TBMM'de görüşülecek olan Özel Öğretim Kurumları Kanunu'nda değişiklik öngören tasarı konusundaki çekincelerini milletvekillerine gönderdiği bir mektupla sıraladı.

Tasarının Milli Eğitim Bakanlığı'nın bir çok uygulamasında olduğu gibi yine "kapalı kapılar" arkasında hazırlandığını savunan Özcan, özellikle özel okullara giden öğrencilerin velilerine 1000 YTL katkı sağlanmasını eleştirirken, yabancı okullardaki Türk müdür başyardımcısının kaldırılmasının endişe verici olduğunu söyledi. Özcan, "mantar gibi yabancı özel okullar" türeyeceğini söyledi. Özcan, şu eleştiride bulundu:

"Son zamanlarda kamuoyuna yansıdığı üzere; asgari ücretle çalışan bir vatandaşımız bir tek çocuğunun okul ihtiyaçlarını karşılayabilmesi için, neredeyse yemeden içmeden iki aylık maaşını harcaması gerekmektedir.

Daha örneklerini sayfalarca sıralayabileceğimiz bu durumlar ülkemizin acı bir gerçeği iken, hükümetimizin özel okullara gidecek öğrenci velilerine 1000 YTL katkı sağlamasını ve kredi faizlerinin yüzde 50'sini ödemesini ?Sosyal Devlet? gerekliliği olarak sunmasını bir traji-komedi olarak görüyoruz."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber