Paralel polislerin yüzde 30'u tasfiye oldu

Paralel Yapı'nın Ege bölge sorumlularından Sarıçiçek, savcılığa verdiği ifadede, "tasfiyelere rağmen paralel polislerin sadece yüzde 30'u deşifre oldu. Emniyet, yargı ve askeriyedeki tam liste imamlarda saklı" dedi.

Kaynak : Star Gazetesi
Haber Giriş : 15 Eylül 2015 08:15, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Paralel polislerin yüzde 30'u tasfiye oldu

Kemal Gümüş

Paralel Devlet Yapılanması'nın merkezlerinden biri olan EGE bölgesinde örgüte büyük darbe vuruldu.

17-25 Aralık darbe girişiminden sonra yeraltına inen örgütün içinde bulunan ve 39 yıldır yapının birçok kademesinde görev alan Hüseyin Uğur Sarıçiçek, örgütün tüm illegal çalışmalarını, gizli toplantılarını iki yıl boyunca kaydetti.

Kayıtlar savcıda

Sarıçiçek, FETÖ'nün gizli toplantıları ve görüşmelerine ait yüzlerce ses kaydı, görüntü ve belgeleri İzmir Cumhuriyet Savcılığına teslim etti. Fethullah Gülen'e yakın tepedeki isimlerle yakın ilişkisi olan Sarıçiçek; FETÖ'nün asker, yargı ve emniyet üzerindeki operasyonlarını ilk kez Star'a anlattı.

Belgeleri inceleyen İzmir Cumhuriyet Savcısı Okan Batu, soruşturma başlattı. Sarıçiçeğin getirdiği kayıtları ve belgeleri inceleyen Savcılık, örgütün Ege Bölgesi ile Dünya yapılanması hakkında önemli bilgilere ulaştı. Tanık olarak ifadesi alınan Sarıçiçek'in, savcılığa teslim ettiği kayıtlarda paralel yapının dünya imamlarında Necdet İçel, EGE Bölgesi İmamı Bekir Baz, Yargı İmamı Mustafa Sayın Erdoğan, Ege Bölgesi ilçe, köy ile Alevilerden sorumlu Birol Özün, Yusuf Pekmezci, Tarık Edirneli, Hamza Ayaz, Mehmet Yalçın, GATA'da ki askerler, Siyasi Partiler içindeki paralel yapılanma, eski savcı Gültekin Avcı ile eski Polis imamı babası İsmail Avcı hakkında önemli dosyalar bulunuyor.

Listenin tamamı var

'Bilal' kod adlı Birol Özün'ün, Ege Bölgesi ilçe-köy ve alevi yapılanmasından sorumlu olduğunu anlatan Sarıçiçek, "Ser Rehber" denilen Bilal kod adlı Birol Özün, 1985- 1993 yılları arasında askeri liselere öğrenci yerleştirilmesinden sorumluğu olduğunu söyledi. Harp okulları, polis koleji ile polis akademisine giren ve şuanda emniyet, askeriye ve yargıda üst düzey rütbeli olanların listesinin Birol Özün'de olduğunu dile getiren Sarıçiçek, emniyete yönelik paralel polis operasyonlarla yüzde 30'luk bölümün tasfiye edildiğini, geri kalan kısmın yerinde kaldığını ifade etti.

10 kurban getirene Gülen'le görüşme sözü

Paralel Yapı'nın, kurbanlıkları kasaplara satarak paraya çevirdiğini belirten Sarıçiçek, "Kurban bayramından bir ay önce para toplamaya başlanır. İnsanlara 10 kurban getirene Gülen'le görüşme sözü verilirdi" dedi.

Darbe toplantısı yaptılar

İzmir, Çanakkale, Balıkesir, Kütahya, Afyon, Manisa, Denizli, Uşak, Isparta, Aydın, Muğla, Antalya ile Alanya illerinden sorumlu Ege Bölgesi imamı Av. Bekir Baz'ın 10 yardımcısı olduğunu söyleyen Sarıçiçek; 17-25 Aralık 2013 darbe girişiminden önce Baz'ın talimatıyla İzmir'de çok büyük toplantı yapıldığını söyledi. Toplantının, Karşıyaka Yamanlar Kolejinde yapıldığını ve ildeki tüm mütevelli yapısının katıldığını anlatan Sarıçiçek, toplantıda önümüzdeki günlerde büyük değişiklikler olacağı, saltanatın yıkılacağı anlatıldı" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber