HDP'li bakanları öldüreceklerdi

Şanlıurfa Viranşehir'de 5 PKK'lı sözde öz yönetim açıklamasının yapılacağı parka bomba koyarken yakalandı. Toplantıya HDP'li iki bakan da katılacaktı.

Kaynak : Star Gazetesi
Haber Giriş : 16 Eylül 2015 08:15, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
HDP'li bakanları öldüreceklerdi

Şanlıurfa Viranşehir'de dün PKK'lı 5 terörist HDP'li iki bakan, milletvekilleri ve belediye başkanlarının katılımıyla "öz yönetim" açıklaması yapacağı parka bomba koyarken yakalandı. PKK'lı teröristlerin bombayı HDP'li iki bakanın da katılacağı ve 'özerklik' ilan edileceği toplantıda patlatmayı planladıkları belirlendi.

ART ARDA TUZAK

İkinci bir Suruç katliamı polisin dikkati ile önlenirken İl Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada PKK'nın ilçede sürdürdüğü hain planlar şöyle anlatıldı: "10 Eylül'den itibaren güvenlik güçleri düşük yoğunluktaki sokak eylemlerine çekilmek istendi. Polis imdat telefonları aranarak olayların olduğu bölgede yüzü kapalı şahısların yol kontrolü yaptığına ilişkin ihbarlarda bulunuldu. Kamu güvenliğinin sağlanması amacıyla bölgeye zırhlı ekipler sevk edildi. Zırhlı aracın geçişi esnasında TNT ile güçlendirilen 500 metrelik alana etkisi bulunan uzaktan kumandalı bomba infilak ettirildi. Benzer eylemin bugün de (dün) sözde 'özerklik' ilan edileceği alan yakınında gerçekleştirileceği bilgisi alındı. Bölgede keşif yapanlardan 5 kişi yakalandı."

Kandil köşeye sıkıştı

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin, PKK'ya yönelik yürüttüğü büyük operasyonlar meyvelerini vermeye başladı. Yediği ağır darbelerle köşeye sıkışan terör örgütü ateşkese hazır olduğunu açıkladı. Kandil'deki KCK Yürütme konseyi üyesi Mustafa Karasu, Avrupa'da yayın yapan Med Nuçe TV'de, ateşkes çerçevesinde arabulucular gözetiminde bir müzakere ve demokratik çözüme hazır olduklarını söyledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber