Topbaş, 3 günlük okul trafiği raporunu açıkladı

Kaynak : Zaman
Haber Giriş : 20 Eylül 2006 20:27, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Başkanı Kadir Topbaş, okulların açılmasının ardından geçen 3 gün içinde İstanbullular'ın trafik problemi yaşamadığını söyledi. Başkan Topbaş bunda vatandaşların büyük katkısı olduğunu belirterek, "İstanbullular'a teşekkür ediyorum. Bu 3 gün, yönetimle halk arasındaki diyaloğun ne kadar önemli olduğunu gösterdi." dedi.

İBB Başkanı Kadir Topbaş, İstanbul'da okulların açılmasıyla birlikte merakla beklenen trafik yoğunluğuyla ilgili 3 günlük değerlendirme toplantısı düzenledi. Afet Koordinasyon Merkezi'nde (AKOM) düzenlenen toplantıda konuşan Başkan Topbaş, aldıkları önlemlerin beklenen trafik sıkıntısını gerçek anlamda ortadan kaldırdığını söyledi. Çok rahat bir 3 günü geride bıraktıklarını dile getiren Topbaş, "Ben özellikle İstanbullular'a teşekkür ediyorum. Bunu birlikte başardık. Uyarılarımıza, anonslarımıza dikkat ettikleri için özellikle teşekkür ediyorum. Bu 3 gün, yönetimle halk arasındaki diyaloğun ne kadar önemli olduğunu gösterdi." dedi. Dünyanın değişik kentlerinde okulların açılmasıyla birlikte birçok önlemin alındığını ifade eden Topbaş, kendilerinin de ilk kez bu çapta bir önlem aldıklarının altını çizdi.

Trafikte altyapının çok önemli olduğunu kaydeden Topbaş, "Biz İstanbul'u şantiyeye çevirerek bunu yapıyoruz. Bundan çok daha önemlisi trafik yönetimi ve kullanımıdır. Kentin trafiğini kullanan araçlar, kurallara uymazsa ne yaparsanız yapın bir şey ifade etmez." dedi. Topbaş, yönetimle halkın iyi bir konsorsiyum oluşturmasının ve halkla yönetimin birlikte adım atmasının, kent yaşamını düzenleme adına Türkiye'ye iyi bir örnek olduğunun söyledi. Trafik sıkıntısını çözmek için 2 bin şantiye alanı kurduklarını belirten Topbaş, "'116 çözüm yolu demiş, ardından da 200 çözüm daha gelecek' demiştik. İstanbul o kadar büyük ki, 116'larla 200'lerle bitmiyor." diye konuştu.

Yeni başlayan ve devam eden projelerden de bahseden Başkan Topbaş, "Ayazağa'da büyük bir kavşak yapıyoruz. Bu kavşaktan sonra Levent'te bulunan Sanayi Mahallesi'ndeki köprülerde genişletme yapacağız. Tarabya Kavşağı'na başladık, burası devam ediyor. İSKİ'nin Dolapdere'de yaptığı yağmur suyu kanalı ve altyapı çalışmasıydı. Orayı kapattık ve yarıda bıraktık. Buraya yaz tatili itibariyle devam edeceğiz." şeklinde konuştu.

32 adet tünel-yol hazırlıklarının bulunduğunu ve bu çalışmalardan geri adım atmayacaklarını savunan Topbaş, bunlardan bazılarının üzerinde etüd çalışmasının olduğunu ifade etti. Topbaş, "Kağıthane-Dolmabahçe hattı üzerinde olan, 2-3 aşamalı sistemin çalışmasını yapıyoruz. Piyalepaşa-Kağıthane hattında takriben 600 metrenin kazısı bitti ve buradaki çalışmalar devam ediyor. Kadırgalar dediğimiz, Dolmabahçe Stadı'nın arkasına gelecek olan yola da Bomanti'den 50-60 metresine girildi. Buradaki çalışmalarda devam ediyor." dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber