Kaçak sigara ticareti son 5 yılın en düşük seviyesine indi

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu Genel Başkanı Bendevi Palandöken, terörün finansman kaynaklarından olan kaçak sigara ticaretinin yüzde 20,7'lik rekor seviyesinden yüzde 11,7'ye indiğini bildirdi

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 20 Eylül 2015 17:13, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Kaçak sigara ticareti son 5 yılın en düşük seviyesine indi

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, terörün finansman kaynaklarından olan kaçak sigara ticaretiyle mücadelede önemli başarıya ulaşıldığını bildirdi.

Palandöken, yaptığı yazılı açıklamada, kaçak ürünlerle mücadele etmenin milli bir görev olduğunu belirtti.

Özellikle kaçak sigara ticaretiyle mücadelede önemli bir başarıya ulaşıldığına dikkati çeken Palandöken, "Kaçak sigara seviyesi yüzde 20,7'lik rekor seviyesinden, 2015 yılı içinde önce yüzde 16,4'e, son dönemde de yüzde 11,7'ye inmiştir. Bu, son 5 yılın en düşük seviyesi. Bu düşüşün kalıcı olması halinde, yıllık ek 2 milyar liralık bir vergi kaynağı sağlanmış olacak" değerlendirmesinde bulundu.

Palandöken, hafta içinde teröre karşı sivil toplum kuruluşları olarak bir araya geldiklerini hatırlatarak, terörün finansman kaynaklarından kaçak ürünlerle mücadelenin önemine dikkati çekti.

"VATANDAŞ BU MUSLUĞU KESMELİ"

Kaçak ürünlerden uzak durulmasının ülke ekonomisinin, vatandaşların ve esnafın korunması kadar terörle mücadelede de hayati öneme sahip olduğunun altını çizen Palandöken, "Vatandaşlarımız kaçak ürünlerden uzak durarak, organize suç örgütlerine kaynak akıtan muslukları kesmeli" ifadesini kullandı.

Palandöken, TESK tarafından kaçak ürünlerle mücadele adına başlatılan ve birinci aşaması bu yılın mayıs-haziran döneminde tamamlanan "Dikkat, Bilmediğin Gerçekler Var!" kampanyasının ikinci aşamasının da bu ay başlatıldığını kaydetti.

Sokak afişleri ve posterlerle vatandaşları kaçak ürünlere karşı uyarmaya devam ettiklerini belirten Palandöken, birliğin, kardeşliğin, sorunlarla tek vücut olarak mücadele etmenin daha da önem kazandığı bugünlerde kaçak ürünlerle mücadelelerinin süreceğinin altını çizdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber