Oto bayii açmak için gitti eğitim fakültesi hediye etti

Kaynak : Zaman
Haber Giriş : 21 Eylül 2006 08:06, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Koç Grubu'nun Adıyaman'da Ford bayii açma kararı sayesinde şehir bir eğitim fakültesi bir de okul kazandı.

2004 yılında bayi kurma araştırması için kente gelen Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Koç, kendisinden talep edilen eğitim fakülte binasını Vehbi Koç Vakfı aracılığı ile kabul etmişti. Dün yapılan fakülte binası ve Ford bayii açılışı sırasında ise Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, Dicle ailesinden de 24 derslikli okul yapma sözü aldı. Musrafa Koç, Vehbi Koç Vakfı tarafından yaptırılan Adıyaman Üniversitesi Eğitim Fakültesi binasının açılış töreninde, hedeflerinin yarının Türkiye'sinin kurulmasına destek sağlamak olduğunu söyledi. Koç, ?Buna biraz olsun katkımız olduğunu görmek bizleri daha çok çalışmaya ve daha iyi projelere imza atmaya teşvik ediyor.? dedi. 80'inci yılını kutlayan Koç Topluluğu ?Meslek lisesi memleket meselesi' kampanyası başlatarak mesleki eğitimin özendirilmesine katkı yapmayı hedeflemişti. Koç, amaçlarının Türkiye'de bugüne kadar bir türlü hak ettiği değeri bulamayan mesleki eğitim konusuna başta devlet ve özel sektör olmak üzere tüm kesimlerin dikkatini çekmek ve eğitimin kalitesinin yükselmesini sağlamak olduğunu ifade etti. Milli Eğitim Bakanı Çelik ise, Adıyaman'da eğitim alanında yapılan yatırımların önemine dikkat çekti: ?Kentin toplam nüfusu 600 küsur bin, sadece yüzde 3,4'ü yükseköğretim mezunu, lise mezunu olanların oranı yüzde 12'dir. Bu, medeniyetler beşiği olan bir yere yakışmıyor. Bu makus talihi Mustafa Koç gibi işadamlarımızla birlikte yeneceğiz.? Çelik, bilgisayarlı eğitime destek kampanyasına destek vermesi ve Sakarya'nın 3 bin 500 bilgisayar ihtiyacını karşıladığı için öğrenciler adına Koç'a teşekkür etti. Çelik, ?Koç'tan bir şey daha talep ettim. ?Özelleştirmeden önce Tüpraş Yönetim Kurulu Erzurum'un Tortum ilçesinde okul binasının yapımını üstlenmişti. Tüpraş, size geçti bu da size miras olarak kaldı' dedim. Kendisi de not aldı, söz vermedi ama altında kalacağını sanmıyorum.? hatırlatmasını yaptı.

2 milyon dolara mal olan fakülte binasının temeli geçen yılın haziran ayında atılmıştı. 2 bin metrekarelik alan üzerinde üç kat olarak inşa edilen fakülte 260 kişilik amfi, farklı büyüklüklerde 10 sınıf ve laboratuvarlardan oluşuyor. Yaklaşık bin öğrenciye eğitim imkanı sunacak fakültede, sınıf öğretmenliği, sosyal bilgiler öğretmenliği ve matematik öğretmenliği branşlarında eğitim verilecek. Üniversitede halen 2 bin 940 öğrenci eğitim görüyor. Mustafa Koç, dün ayrıca Dicle Grubu'nun yeni Ford bayii binasının açılışını yaptı. Dicle ailesine ait yeni bayi binası 3 bin 200 metrekare üzerine kurulu. Bu arada Çelik ve Koç'un Adıyaman'a gelişinden kısa bir süre önce, geçiş güzergahında olan Kahta ilçesi karayoluna kayalar düştü. Abuzer Gaffar mevkiinde bulunan tepelerden yola yuvarlanan kayalar, görevliler tarafından temizlendi. Aralıklarla tek yönlü olarak trafiğe açılan yolda, araçlar uzun kuyruk oluşturdu.

Koç'tan gençlere ilk ders: Lider

doğulmaz, olunur

Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Koç, Adıyaman Üniversitesi'nin eğitim öğretim yılının açılışında ilk dersi ?liderlik' konusunda verdi. ?Lider olunmaz doğulur' sözünün günümüzde çok geçerli olmadığını belirten ve liderlerde bulunması gereken vasıfları sıralayan işadamı, ?Bunlar doğuştan sahip olmanız gereken özellikler değil, yeterince azimle çalışırsanız kendinizi geliştirebilirsiniz.? dedi. İş hayatında iyi bir lider olmak için önce iyi bir takım elemanı olmak gerektiğini vurgulayan Koç'un bunun için sıraladığı bazı özellikler şöyle: ?Çok çalışacaksınız, yorulmak bilmeyeceksiniz, şikayet etmeyeceksiniz. Kurumu iyi bilip yeni gelişmeleri araştıracaksınız. Tutarlı, açık, dürüst ve güvenilir olacaksınız.? Mustafa Koç, konuşmasında etkilendiği ABD Başkanı Eisenhower, Gandi gibi liderlerden de örnekler verdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber