Çelik'in avukatı: Sahte imza iddiası gerçek dışı

Eski Kültür ve Turizm Bakanı Çelik'in vekili Avukat Eren, Çelik'in imzası taklit edilerek Antalya'daki arıtma tesisine el konulduğu iddialarını yalanladı.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 22 Eylül 2015 16:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Çelik'in avukatı: Sahte imza iddiası gerçek dışı

Eski Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik'in vekili Avukat Bekir Eren, Çelik'in imzasının taklit edilerek Antalya'daki arıtma tesisine el konulduğu yönündeki iddialarla ilgili "Müvekkilimce verilen olurlara ait imzaların tamamı kendisine ait olup, haberde bahsi geçen sahte imza iddiaları tamamıyla gerçek dışıdır" ifadesini kullandı.

Avukat Eren, yaptığı yazılı açıklamada, "son günlerde bazı basın yayın organlarında ve Sözcü gazetesinde" "Bakanın sahte imzasıyla arıtma tesisine el konuldu" başlıklı haberler yayımlandığını anımsattı.

Söz konusu haberlerde, Çelik'in imzasının taklit edilerek sahte imza ve olur ile Kültür ve Turizm Bakanlığı iştiraki TURAŞ AŞ'nin işlettiği Antalya Belek1, Belek2, İncekum, Sarıgerme, Boğazkent, Türkler ve Serik'teki arıtma tesisleri ile 9 adet içme suyu tesisinin Antalya Büyükşehir Belediyesine ücretsiz devredildiği iddialarına yer verildiğini belirten Eren, bu haberlerin gerçek dışı ve spekülatif olduğunu vurguladı.

Haberler ile Ömer Çelik ile Kültür ve Turizm Bakanlığı aleyhinde birtakım mesnetsiz iddiaların gündeme getirildiğini ve kamuoyunun yanıltılmak istendiğini ifade eden Eren, şöyle devam etti:

"Kültür ve Turizm Bakanlığı iştiraki olan TURAŞ AŞ, esas sözleşmesinde de belirlendiği üzere turizm bölgelerinde çevre kirliliği, çevre sorunlarının önlenmesine yönelik faaliyetlerde bulunmakta, imkanların yetersiz kaldığı veyahut ihtiyaç duyulduğunda Bakanlık desteğiyle hizmetlerini yürütmekte. Ancak 14 ilin büyükşehir olmasına karar verilmesine ilişkin 6360 sayılı yasa kapsamında 31 Mart 2014'ten itibaren Antalya Büyükşehir Belediyesinin sınırları il mülki sınırları olarak belirlenmiş, sözleşmenin tarafı olan bir kısım belediyeler kapanarak ilçe belediyelerine bağlanmış, Antalya İl Özel İdaresinin de tüzel kişiliği sona ermiştir. Tüzel kişiliği sona eren Antalya İl Özel İdaresine ait olan Tarım İşletmeleri Genel Müdürlüğü arazisindeki su kuyularının kullanım hakkı ve söz konusu belediyelerin verdiği su ve atık su hizmetleri Antalya Valiliği Devir Tasfiye ve Paylaştırma Komisyonu Kararı ile Antalya Büyükşehir Belediyesi ASAT Genel Müdürlüğüne devredilmiştir."

Eren, devir kararı sonucunda Antalya İl Özel İdaresi ile imzalanmış olan su ve atık su sözleşmelerinin tarafının ASAT Genel Müdürlüğü olduğuna dikkati çekerek, "5216 sayılı Büyükşehir Belediyesi Kanunu uyarınca yetkili olan ASAT Genel Müdürlüğü, su ve atık su hizmetlerinin kendi kurumlarınca ve tek elden yürütmek istediklerini belirtmişlerdir. ASAT Genel Müdürlüğü tarafından 5 Şubat 2015'te TURAŞ'a gönderilen yazı ile su kuyularının devir işlemlerinin 15 gün içinde yapılması talep edilmiş ve bu talep sözleşmenin 11. maddesinde yer alan '...kiralamaya konu su kaynağı kamu kurum ve kuruluşlarınca veya çevre yerleşim birimine ihtiyaç duyulması halinde sözleşme tek taraflı olarak feshedilebilecek, kiracı İl Özel İdaresinden hiçbir hak ve tazminat talebinde bulunmadan yapılacak tebligatı takip eden 15 gün içinde tahliye edecektir' şeklindeki düzenlemeye dayandırılarak gerçekleştirilmiştir" değerlendirmesinde bulundu.

Çelik'in vekili Avukat Eren, açıklamasında, şunları kaydetti:

"Yukarıda yer verilen kanuni düzenlemeler gereği ve Antalya Valiliği Devir Tasfiye Komisyonunun 2014/1 nolu kararı doğrultusunda müvekkilim eski Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik tarafından verilen olurla ASAT Genel Müdürlüğü'nün sözleşmeleri feshetme iradesinin Bakanlıkça uygulanmasına ilişkin alınan onaylar olup bu çerçevede söz konusu devir işlemleri gerçekleştirilmiştir. Müvekkilimce verilen olurlara ait imzaların tamamı kendisine ait olup haberde bahsi geçen sahte imza iddiaları tamamıyla gerçek dışıdır. Asılsız ve gerçeği araştırmadan yapılan ve müvekkilin kişilik haklarını ihlal eder mahiyetteki haber ve yorumlara ilişkin tüm yasal haklarımızı saklı tutuyoruz."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber