Müezzinoğlu 12 kilometre pedal çevirdi

- Sağlık Bakanı Müezzinoğlu, apartman komşusu Adana Milletvekili Ünüvar ile Eymir Gölü çevresinde bisikletle dolaştı - Bakan Müezzinoğlu: - "Güne sağlıklı bir başlangıç için mutlaka ama mutlaka fiziksel aktivite gerekiyor"

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 22 Eylül 2015 16:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Müezzinoğlu 12 kilometre pedal çevirdi

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, "İster yürüyüş, ister bisiklet, ister yüzme... Güne sağlıklı bir başlangıç için mutlaka ama mutlaka fiziksel aktivite gerekiyor" dedi.

Müezzinoğlu, apartman komşusu Adana Milletvekili Necdet Ünüvar ile Eymir Gölü'nde yürüyüş yaptı. Müezzinoğlu ve Ünüvar, daha sonra göl kenarında bisiklete bindi.

Yaklaşık 12 kilometre pedal çeviren Bakan Müezzinoğlu, daha sonra AA muhabirine yaptığı açıklamada, sağlıklı yaşam için fiziksel aktivitenin önemini vurgulayarak, "İster yürüyüş, ister bisiklet, ister yüzme... Güne sağlıklı bir başlangıç için mutlaka ama mutlaka fiziksel aktivite gerekiyor" ifadesini kullandı.

Aktif siyaset öncesinde İstanbul'daki evinden, görev yaptığı hastaneye bisikletle gidip geldiğini anlatan Mehmet Müezzinoğlu, siyaset temposuyla bu alışkanlığına bir süre ara vermenin üzüntüsünü yaşadığını söyledi.

Müezzinoğlu, bisikletle ulaşımın fiziksel aktivitenin yanı sıra ulaşım güzergahına göre zaman ve bütçe tasarrufu sağladığını dile getirdi.

"1 Metre Bisiklet Yolu Yapana 1 Bisiklet" kampanyasını çok yakında büyük bir tanıtımla yerel yönetimlerin gündemine getireceklerini ifade eden Bakan Müezzinoğlu, "4 yılda 1 milyon bisiklet dağıtacağız ve sağlıklı kentlerle, sağlıklı yaşam kültürünü bir yaşam biçimi haline getireceğiz" değerlendirmesinde bulundu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber