Boynukara: Ak Parti Diyarbakır binası 200 kez saldırıya uğradı

AK Parti Adıyaman Milletvekili Boynukara: Son bir ayda Diyarbakır'daki AK Parti teşkilatlarına yapılan saldırı sayısı 200'dür

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 23 Eylül 2015 09:03, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Boynukara: Ak Parti Diyarbakır binası 200 kez saldırıya uğradı

AK Parti Adıyaman Milletvekili Adnan Boynukara, "Son bir ayda Diyarbakır'daki AK Parti teşkilatlarına yapılan saldırı sayısı 200'dür" dedi.

Boynukara, seçim bölgesi Adıyaman'da katıldığı bir programda gazetecilere gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Başbakan Ahmet Davutoğlu tarafından bölgedeki terör olaylarını yerinde incelemek üzere görevlendirildiklerini ifade eden Boynukara, bu süreçte 13 ilde inceleme yaptıklarını, hazırladıkları raporu da Başbakan Davutoğlu'na sunduklarını kaydetti.

Boynukara, bölge halkının savaş istemediğini dile getirerek, "Doğu ve Güneydoğu halkı huzur istiyor. Savaş, şiddet, katliam istemiyor. PKK terör örgütü 7 Haziran seçimlerinden hemen sonra bir el düğmeye basmış gibi harekete geçti. Türkiye'yi kan gölüne çevirecek bir adımın içinde oldu" diye konuştu.

Bölge halkının PKK'dan bıktığını aktaran Boynukara, şunları söyledi:

"Halk, devletin kamu düzeni sağlamasını istiyor. Siz şehirleri işgal ederseniz, sokakları halka kapatırsanız, barikatlarla insanların hareket alanını kısıtlarsanız, insanların yaşamını zora sokarsanız, elinizdeki silah gücü ile insanları tehdit ederseniz, devlete düşen bunları ortadan kaldırmaktır. Cizre'de yapılan odur. Cizre'de örgüt halktan istediği desteği alamamıştır. Halk, bıkkınlığını ifade etmektedir. Şiddete karşı çıkmaktadır. Burada örgüte karşı ciddi bir defans uygulamaktadır. Umarım halkın bu tepkisi devam eder."

Boynukara, şiddetin her türlüsüne karşı olduklarına vurgu yaparak, siyasi partilerin de terörle aralarına mesafe koyması gerektiğine dikkati çekti.

Bölgedeki AK Parti binalarına saldırılar olduğunu dile getiren Boynukara, şöyle devam etti:

"Son bir ayda Diyarbakır'daki AK Parti teşkilatlarına yapılan saldırı sayısı 200'dür. AK Parti Diyarbakır Başkanlığı önü adeta yangın yeri gibidir. Sürekli bomba atılıp, yangın çıkarıldığı için asfalt simsiyah olmuştur. Buna ilişkin tek bir tutum almayanlar, tek bir kınama açıklaması bulunmayanların, terörle bir biçimde gönül bağı olduklarını düşünüyoruz."

Boynukara, sivil siyasetin önünün açılması gerektiğini belirterek, sözlerini şöyle tamamladı:

"İnsanlar, örgütler ve siyasi partiler terörle arasına mesafe koysun, istediğimiz tek şey budur. Şehirlerin kenarlarına kurulmuş olan kamplar, çadırlar, mahkemeler, bunların hepsini temizliyoruz. Bu ülkede herhangi bir paralel yapılanmaya, herhangi bir paralel devlete izin verilmeyecektir. Umarım herkes şiddete, silaha karşı çıkar. Dolayısıyla da devlet de operasyon yapmak zorunda kalmaz."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber