Taşımalı sandık tartışması sürüyor!

"Bunun bölgede güçlü olan partiler arasında oy dengesini değiştireceğini düşünüyorum"

Kaynak : Habertürk
Haber Giriş : 24 Eylül 2015 07:15, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Taşımalı sandık tartışması sürüyor!

Ahmet YUKUŞ

1 Kasım seçimi için Doğu ve Güneydoğu'da valiliklerin başvurusuyla gündeme gelen "taşımalı sandık" konusunda AK Parti'nin tavrı olumlu, HDP ise tepkili. "Sandıkların güvenli noktaya taşınması" konusunda YSK'nın kararlarına saygı duyduklarını belirten AK Parti Mardin İl Başkanı Mehmet Ali Dündar, 7 Haziran'da bölge halkının silah baskısı altında oy kullandığını öne sürdü, "Bunun bölgede güçlü olan partiler arasında oy dengesini değiştireceğini düşünüyorum" dedi. Sandıklarının güvenli merkezlere taşınması gerektiğini ifade eden AK Parti Bitlis İl Başkanı Nesrullah Tanla ise "Seçmenin iradesi tam olarak sandığa yansımıyor. 7 Haziran seçimlerinden bölgede birçok sandıkta yüzde 100 oy kullanıldığı gibi, yüzde 100 bir partiye oy çıktı. Bu dünyada mümkün değildir" diye konuştu.

'KATILIM ORANI DÜŞER'

HDP Diyarbakır İl Eşbaşkanı Ömer Öne, "Bize göre bir güvenlik sıkıntısı yoktur. Herkesin bulunduğu noktada oyunu kullanmasında sakınca görmüyoruz. Şayet sandıklar merkezi noktalara kurulursa bu ilk olacağından ötürü, seçime katılım az olacaktır" ifadesini kullandı.

HDP Bitlis İl Eş Başkanı Tarık Gümüş ise sandıkların taşınmasının sıkıntılara yol açacağını öne sürdü "İlçe merkezinden 40-50 kilometre uzakta yaşayan hastafakir insanlar oy kullanamayacaktır" yorumunu yaptı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber