Akademisyen iddiaları yanıtladı: İsim öğrencilikten kalma

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 22 Eylül 2006 12:22, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Yusuf İslam iddiaları yanıtladı: İsim öğrencilikten kalma

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi'ne bağlı Ahlat Meslek Yüksek Okulu'nda görevli Yücel İslam, Yusuf İslam adının kendisine arkadaşları tarafından konulduğunu ve bundan da rahatsızlık duymadığını belirtirken, e-maillere ise sahip çıkmadı.

Yücel İslam, hakkındaki iddialar ilgili ANKA'nın sorularını yanıtladı. İslam, ?Ben bütün bunlarla ilgili hiçbir soruşturma geçirmedim bana öyle bir suçlama Rektörlük'ten gelmedi. Bana bu konuyla ilgili bir belge gelmedi. Ben bu suçlamaların nerden kaynaklandığını tahmin edebiliyorum" diyen İslam, şunları kaydetti:

?Burada daha önce yöneticilik yapmış bir müdür sadece benimle ilgili değil kendisiyle beraber olmadığını düşündüğü bir çok insanla ilgili değişik birimlere, buradaki savcılıklara bu tür bilgiler gitti ama onlardan hiçbirisi karşılık bulmadı. Ben de bu konuda doğrusu çok şaşırdım. Eski mezun öğrencilerin kurduğu bir site var. ahlatmyo.com diye.. Orda forum sayfası, eski öğrencilerin online olabildikleri bölümler var. Benimle irtibat halinde olan eski mezun öğrencilerimizle zaman zaman mesajlaşıyoruz. Bu tür bir iletişimim oldu. Bahsettiğiniz şeyler orada geçmiş olabilir.ö

İSİM ÖĞRENCİLİKTEN KALMA

Üniversite öğrencisiyken, arkadaşlarının kendisini ?Yusuf" diye çağırdığını ifade eden İslam, ?Yusuf diye hitap ediyorlardı bana öğrenciyken. Sebebini bilemiyorum. Soyadımın İslam olduğu için sanırım. İlk adım dergisi de benim öğrenci olduğum zamanda tanıdığım tanıştığım arkadaşların çıkardığı bir dergi. Bu şekilde hitap ettiklerinden dolayı gönderdikleri dergilerde böyle bir isim yazdılar. Benim iradem dışında bu şekilde yazılmış ama doğrusu bundan rahatsız olmadım. Çünkü bunun yanlış olduğunu düşünmüyorum" dedi.

EŞİM TÜRBANLI

İslam, eşinin türbanlı olduğunu ancak eşiyle birlikte üniversitede dolaşarak öğrencilere ?türban propagandası" yaptığı yönündeki iddialar için, ?Türbanlı öğrencileri koruduğum, Cumhuriyet ve Atatürk aleyhinde toplantılar yaptığım yönündeki iddialar doğru değil. Bütün bu olanların Ö.G. adlı eski müdürden kaynaklandığını düşünüyorum. Bu bir ara müdürlükten alındı, bir çok soruşturma geçirdi. Ö.G.'nin farklı siyasi görüşleri oldu. Siyasi iktidara göre değişen bir görüşü var. Buradan alındıktan sonra kendisi, kendince buna sebep olan bir şekilde kendisiyle barışık olmayan insanlara savaş açtı. Okulumuzda bir çok kişiye yönelik şikayetler oldu ve bunların kesinlikle bundan kaynaklandığını düşünüyorum. Dini içerikli şikayetler genelde. Müdür olduğu dönemde burada 4 kişiyi başka meslek yüksek okullarına gönderdi. Kimisini dinci olarak, kimisini Hizbullahçı ve PKK olarak suçladı.

Ben de burada ciddi bir dışlanmayla karşı karşıya kaldım. Benim onunla herhangi bir sorunum yoktu. ?Seni burada barındırmayacağım, istediğin yere gidebilirsin' gibi ifadeler kullanıyordu bana. Onunla beraber hareket etmediğim için.ö

SINAV KAĞITLARI

İslam, türbanlı öğrencilerin okula gelmemelerine ve sıfır olan sınav kağıtlarının geçer not haline dönüştürüldüğü yönündeki iddiaları da reddederken, ?Hayır böyle bir şey olamaz. Yani şimdi okulun bir düzeni var bir sistemi işleyişi var. Zaten bunun dışına çıkmamız mümkün değil, yani böyle bir şey de doğru değil. Şimdi elbette bir soruşturma gelirse burada benim pozisyonumu, öğrencilerle ilişkilerimi her şey sorgulanacaktır, burada bulunan insanlara da sorulacaktır. Kaldı ki türban yasağı başladığından itibaren de biz de dahil olmak üzere burada bulunan herkes bu yasağın uygulanması yönünde öğrencileri gerektiğinde uyarmıştır. Öğrencilerin önemli bir kısmı da yasağa uygun hareket etmiştir.

KENDİMİ MÜSLÜMAN OLARAK TANIMLIYORUM

Kendi el yazısı ile türbanlı bir öğrenciye yazdığı mektup hatırlatınca İslam, ?Ben kendimi Müslüman olarak tanımlıyorum. Ben insanlara mektup yazmışımdır ama öğrencilerle bu tür ilişkiler kurmamaya dikkat ediyorum. Ama arkadaşlarımızla olan ilişiklerimizde insani olan ilişkilerimizde bu tür şeyleri ifadeleri kullanmış olabilirim" diye karşılık verdi.

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Rektörlüğünden herhangi bir baskı görmediğini belirten İslam, Rektör Yücel Aşkın'la da bir sorununun bulunmadığını kaydetti. İslam, mail yazışmaları konusunda ise, ?Benim mail adresimden benim ağzımdan da yazılmış olabilir" diyerek kendini savundu. (ANKA)

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber