İki öğrenciye bir öğretmen

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 22 Eylül 2006 12:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

22 Eylül 2006

İki öğrenciye bir öğretmen

A.A

Düzce'nin Akçakoca ilçesine bağlı Döngelli köyündeki Mehmet Sevil İlköğretim Okuluna kayıt yaptıran 11 öğrenciden 9'unun ailesi, okulun ?eğitime uygun olmadığı? gerekçesiyle çocuklarını göndermeyince, sadece 2 öğrenci ders başı yaptı.

Resmi olarak 11 öğrencisi bulunan Mehmet Sevil İlköğretim Okulunun eğitime uygun olmadığını dile getiren bazı aileler, okulun bakımsız olması nedeniyle çocuklarını okula göndermeme kararı aldı.

Okulun açıldığı gün sabırsızlıkla öğrencilerine kavuşmayı bekleyen sözleşmeli öğretmen Filiz Balcı ise sınıfta sadece 2 öğrenci ile ders yapmak zorunda kaldı.

Akçakoca Milli Eğitim Müdürü Ömer Ezer, bu okulda eğitim-öğretimin sürmesine içinin sinmediğini söyledi.

Okulun bakım ve onarım görmesi gerektiğini, fakat bu imkanın şu an için mümkün olmadığını dile getiren Ezer, okulun eğitime kapatılması için resmi olarak öğrenci sayısının 10'un altında olması gerektiğine işaret etti.

Öğrenci sayısının 11'in üzerinde olduğu için okulun kapatılmasının imkansız olduğuna dikkati çeken Ezer, şunları söyledi:

?Bu okulumuzda bazı eksiklikler mevcut, fakat resmi olarak biz bu okulu eğitime kapatamayız. Geçen yıl bu okulumuzda 14 öğrenci eğitim görüyordu. Bunlardan 3'ü mezun oldu sayı 11'e düştü. Eğer sayı 10'un altına düşmüş olsaydı okul kapatılacaktı. Bu okulumuzda eğitimin sürmesi, aslında pek içime sinmiyor.?

Bazı öğrenci velilerinin çocuklarını okula göndermediğini doğrulayan Milli Eğitim Müdürü Ezer, ?Şu an için bir sözleşmeli öğretmenimiz, iki öğrenciye ders veriyor. Biz Milli Eğitim Müdürlüğü olarak, belli bir süre daha bekleyip devamlılık olmazsa bu okulu kapatmak için gerekli işlemleri yapacağız? şeklinde konuştu.

OKULDA SU SIKINTISI

Bu arada içme suyu sıkıntısı nedeniyle Akçakoca genelinde yaşanan su kesintisinden dolayı Mehmet Sevil İlköğretim Okulunda su sıkıntısı yaşandığı bildirildi.

Yetkililer, bölgedeki bir çok okulun kesintiler karşısında su deposu yaptırdığını hatırlatarak, söz konusu okulda çalışmanın yapılmadığı aktarıldı.

Bu nedenden dolayı okulda eğitime başlayan 2 öğrenci ile okulun tek personeli olan öğretmen Filiz Balcı'nın sıkıntı yaşadığı bildirildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber