Sağlık Bakanlığı, hastane bahçelerindeki otoparkları ücretsiz hale getirdi.

Haber Giriş : 11 Mart 2004 09:31, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Sağlık Bakanlığı, hastane bahçelerindeki otoparkları ücretsiz hale getirdi.

Vatandaşların sağlık kuruluşlarında yaşadığı park çilesine son vermek için harekete geçen Sağlık Bakanlığı, hastane bahçelerindeki otoparkları ücretsiz hale getirdi.

Ayrıca hastane çevrelerini mesken tutan değnekçilere karşı da Emniyet teşkilatından ek güvenlik önlemleri istendi. Sağlık Bakanı Recep Akdağ'ın imzasıyla yayımlanan ve bütün illere gönderilen genelgeyle hastane otoparklarından ücret alınmayacağı bildirildi. İşletilmek üzere üçüncü kişilere kiraya verilmiş olan otopark alanları için de sözleşmenin sona ereceği tarih beklenecek. Ücretsiz olarak vatandaşların kullanımına sunulduğu halde otopark mafyası tarafından işgal edilen hastane park alanlarından değnekçilerin uzaklaştırılması için polis devreye girecek.

Kamu kuruluşlarının halkın yararını gözetmesi gerektiği vurgulanan genelgede, ?Kamu hizmetine ayrılmış olan mahallerin otopark alanı olarak işletilmek suretiyle vatandaşlarımızın mağduriyetine sebep olunması, kamu yararına hizmet eden devlet anlayışıyla bağdaşmayacağı gibi, bu durumun vatandaşlarımızın nazarında da devletin itibarını zedeleyeceği açıktır.? denildi. Hastane otoparkları, Milli Emlak Genel Müdürlüğü ve hastane vakıfların-ca işletiliyor.

zaman

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber