Terör saldırılarında 83 günlük bilanço

Güvenlik güçleri, terör örgütlerinin Türkiye'nin barış ve huzurunu bozmaya yönelik saldırılarına operasyonlarla karşılık verdi

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 27 Eylül 2015 18:47, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Terör saldırılarında 83 günlük bilanço

Güvenlik güçleri, terör örgütlerinin Türkiye'nin barış ve huzurunu bozmaya yönelik saldırılarına operasyonlarla karşılık verdi; terör örgütü PKK'ya yönelik 22 Temmuz'dan bu yana gerçekleştirilen operasyonlarda bin 362 terörist etkisiz hale getirildi.

KCK'nın Temmuz ayında "barajlar ve baraj inşasında kullanılan araçların hedef alınacağını" açıklamasının ardından, terör örgütü PKK ile gençlik yapılanması YDG-H ve terör örgütü DHKP-C, başta Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgeleri olmak üzere ülke genelinde barış ve huzur ortamını bozmayı hedefleyen eylemlerine devam ediyor.

AA muhabirinin derlediği bilgiye göre, son 83 gündeki (7 Temmuz-27 Eylül) terör saldırılarında 130 güvenlik görevlisi (asker, polis ve korucu) şehit oldu, biri İran uyruklu 34 kişi hayatını kaybetti, 3'ü İran uyruklu 413 kişi yaralandı.

Çoğunluğu tırlardan oluşan 270 araç teröristlerce ateşe verildi. Bu süreçte yurt içindeki çatışmalarda çoğunluğu PKK'lı 164 terörist etkisiz hale getirildi, 25'i yaralı 110 terörist yakalandı.

Büyük bölümü PKK ve gençlik yapılanması YDG-H'ye olmak üzere, terör örgütlerine yönelik pek çok ilde 24 Temmuz'dan bu yana gerçekleştirilen operasyonlarda, 2 bin 635 kişi gözaltına alındı, bunlardan 748'i tutuklandı.

- TSK'dan hava operasyonları

Güvenlik güçlerinin 22 Temmuz'dan bu yana terör örgütü PKK'ya yönelik yurt içi ve dışında gerçekleştirdiği operasyonlarda, bin 362 terörist etkisiz hale getirildi.

Hava operasyonlarının yanı sıra güvenlik güçleri, tank ve top atışlarıyla terör örgütü mensuplarına büyük zayiat verdirdi.

Genelkurmay Başkanlığının internet sayfasında önemli yurt içi olaylara ilişkin bilgi verildi. Buna göre, dün Irak'ın kuzeyi, Metina bölgesinde 11 noktadaki bölücü terör örgütü mensuplarına ait sığınak, barınak ve malzeme depoları hava harekatıyla imha edildi.

Şırnak'ın Beytüşşebap ilçesinde icra edilen arazi arama ve tarama faaliyetinde 15 bölücü terör örgütü mensubu terörist cesediyle, 2 adet M-16 piyade tüfeği, 5 adet AK-47 piyade tüfeği, 1 adet biksi makineli tüfek ve 2 adet RPG-7 roketatar silahı ele geçirildi. Şırnak'ın Uludere ilçesinde icra edilen arazi arama ve tarama faaliyeti esnasında bulunan 1 adet tuzaklanmış el yapımı patlayıcı ve 1 adet el bombası imha edildi.

Tunceli'de icra edilen operasyonda, bölücü terör örgütü mensuplarına ait 2 adet piyade tüfeği, 2 adet dolu piyade tüfeği şarjörü, 1 adet el bombası, 1 adet el telsizi, 1 adet el dürbünü, 1 adet gece görüş gözlüğü, çok sayıda muhtelif yaşam malzemesi ve örgüte ait çeşitli dokümanlar ele geçirildi. Tunceli kırsalında terör örgütüne karşı dün başlatılan operasyon devam ediyor.

- Son 24 saatte yaşananlar

Tunceli'nin kırsal kesiminde terör örgütlerine karşı yürütülen operasyonda çıkan çatışmada yaralanan Jandarma Binbaşı Yavuz Sonat Güzel, hastanedeki tüm müdahaleye rağmen kurtarılamadı.

Muş'un Varto ilçesinde, terör örgütü PKK mensuplarınca karayoluna yerleştirilen patlayıcı, zırhlı polis aracının geçişi sırasında uzaktan kumandayla patlatıldı. Patlamada can kaybı yaşanmadı.

Giresun'un Güce ilçesindeki Jandarma Karakol Komutanlığına bölücü terör örgütü üyelerince taciz ateşi açıldı. Saldırıda, karakol yakınındaki bir düğündeki 4 kişi, seken kurşunlar nedeniyle hafif yaralandı.

Şırnak'ın Beytüşşebap ilçesi kırsalında operasyon sırasında güvenlik güçlerine teröristlerce açılan ateşte 2 asker hafif yaralandı. Yaralıların hayati tehlikesinin bulunmadığı belirtildi.

Bingöl'de terör örgütü PKK mensuplarının kullandığı sığınak ve depolarda çok sayıda mühimmat ele geçirildi.

Siirt'in Baykan ilçesinde yol güvenliğini sağlayan güvenlik güçlerine teröristlerce yapılan saldırıda bir uzman çavuş yaralandı. Yaralının hayati tehlikesinin olmadığı belirtildi. Bölgede saldırıyı gerçekleştiren teröristlerin yakalanmasına yönelik başlatılan operasyon sürüyor.

Mardin'in Nusaybin ilçesinde 1, Şanlıurfa'nın Ceylanpınar ilçende 1, Şırnak Uludere'de 2 ve Erzurum'un Hınıs ilçesinde 1 olmak üzere 5 terörist, silahsız ve teçhizatsız şekilde güvenlik güçlerine teslim oldu.

Diyarbakır'ın Bismil ilçesindeki 4 mahallede sokağa çıkma yasağı kararı alındı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber