İstanbul Tabip Odası Başkanı "Bakanın dedikleri doğru, eylemlerimiz ideolojiktir"

Haber Giriş : 11 Mart 2004 09:41, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İstanbul Tabip Odası Başkanı "Bakanın dedikleri doğru, eylemlerimiz ideolojiktir"

Yurt genelinde Sağlık Bakanlığı'na bağlı hastanelerde rutin muayene ve tedavi hizmetleri büyük oranda aksatılmadan sürdürüldü. Sağlık Bakanı Recep Akdağ, eylemi ?ideolojik' olarak değerlendirirken TTB Merkez Konsey Başkanı Füsun Sayek, ?'İdeolojimiz sağlık hakkıdır, başka bir ideolojiye gerek yok.'' diye konuştu. Sayek, daha önceki eylemlerden netice alamadıkları için iş bırakma eylemini tekrarladıklarını söyledi. İstanbul Tabip Odası Başkanı Prof. Dr. Gençay Gürsoy, yaptığı açıklamada Bakan Akdağ'ın, sağlık çalışanlarının eylemlerine ?'ideolojik'' nitelemesine atıfta bulunarak, ?'Söyledikleri doğrudur. Eylemlerimiz ideolojiktir.? dedi.

Akdağ, iş bırakma eylemini doğru bulmadığını söyledi.

Akdağ, ?Biz insanların daha çok sağlık hizmetinden faydalanması için çaba sarf ediyoruz, bazıları da hastanelere gidilmemesi için çaba sarf ediyor.? dedi.

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Devlet Bakanı Beşir Atalay ile Başbakanlık 2 No'lu Toplantı Salonu'nda Şartlı Nakit Transferi Protokolü'nü imzaladı. Program sonrasında soruları cevaplandıran Akdağ, sağlık çalışanlarının yaptığı eylemi doğru bulmadığını belirtti. Akdağ, bu tür eylemlere katılımın az olduğuna dikkat çekerek, ?Bizler, insanların sağlık hizmetlerinden daha çok faydalanması gayretindeyiz. Bazıları ise hastanelere gidilmemesi için gayret sarf ediyor.? diye konuştu.

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin de eylemi, ?Sağlık çalışanları, ?biz çok önemli bir görev yapıyoruz, bizi diğer memurlardan ayırın, onlardan daha fazla maaş verin' diyorlarsa bu, kamu vicdanı bakımından rahatsızlık meydana getirir. Sokakta bağırarak, eylem yaparak bunlar çözülmez.? sözleriyle değerlendirdi. İstanbul'da seçim çalışmalarını yürüten Bakan Şahin, sağlık sektöründe çalışan personelin de 657 sayılı yasaya tabi devlet memurları olduklarını belirterek, şunları kaydetti: ?Devlet memurları arasında ücret bakımından bir ayrım yapamayız. Sonra diğerlerinin de aynı talepte bulunma hakları doğar. Biz, 2004 yılıyla ilgili kamuda çalışan memur ve işçilere bütçe nispetinde enflasyonun üstünde zamlar verdik.?

zaman

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber