Muğla'da 266 iş yeri, 184 konut sular altında kaldı

Muğla Valisi Amir Çiçek, Bodrum ilçesinde yaşanan sel felaketinin ardından 266 iş yeri, 184 konut ve 24'ü motosiklet olmak üzere 221 aracın hasar tespitinin yapıldığını bildirdi

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 29 Eylül 2015 20:59, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Muğla'da 266 iş yeri, 184 konut sular altında kaldı

Muğla Valisi Amir Çiçek, "Devletimiz her zaman için yaraları sarar. Büyük küçük ne yarası varsa vatandaşın eviyle iş yeriyle ticaretiyle şehriyle altyapısıyla gerekeni yapacaktır" dedi.

Bodrum Kaymakamlığında ilgililerle bir araya gelen Çiçek, ilçede 22 Eylül'de yaşanan sel felaketi hakkında gazetecilere açıklama yaptı.

Bodrum'un büyük bir sel ve taşkın yaşadığını ifade eden Çiçek, o gün akşam saatlerinde Bodrum Kaymakamlığının kendilerini haberdar ettiğini, gece olmasına rağmen önce cana sonra da mala zarar gelmemesi konusunda arama kurtarma ekipleri başta olmak üzere bütün unsuları harekete geçirdiklerini ve kriz merkezi kurduklarını anlattı.

Olaya müdahale etmeleri için tüm birimleri harekete geçirdiklerini vurgulayan Çiçek, "AFAD, belediyeler, Muski ve diğer kurumları harekete geçirdik. Vatandaşların zarar görmemesi için gerekli çalışmalar yapıldı" dedi.

Yaşanan sel felaketinin ertesi günü Bodrum'da kriz masası oluşturduklarını belirten Çiçek, "Hızlı bir şekilde organize işlemine başladık. Binalardaki, zemin katlardaki su birikimlerinin temizlenmesi, çarşının temizlenmesi öncelikle iletim hatlarının düzeltilmesi ve enerjinin her yere verilmesini sağladık. Çünkü arıtma önemliydi onu sağladık. Bunlar yapılırken de ön hasar tespitleri başlatıldı" şeklinde konuştu.

Vali Çiçek, hasar gören ev ve iş yerleri dışında evlerinde olmayan vatandaşların su baskını sonrası oluşan hasarı yeni yeni kendilerine bildirdiklerini de kaydederek, zarar gören ev sayısının artabileceğine dikkati çekti. Vatandaşların Kurban Bayram'ını en iyi şekilde geçirebilmeleri için ekiplerin tüm güçleriyle çaba gösterdiğine işaret eden Çiçek, şöyle devam etti:

"Yolların açılması, kanalizasyonların açılması, içme sularının verilmesi, elektrik enerjisinin sağlanması hatta araçların hasar tespitlerinin yapılması diğer tespitler de bayram boyunca da arkadaşlar bayram tatili demeden sağlıklı bir şekilde yapmaya çalıştılar. Devletimizin Valilik, Kaymakamlık ve diğer kurumlarımızın yapması gerekli ne varsa özveriyle yapıldı.''

Vali Çiçek, zamanında müdahale edilmeseydi sonucun çok daha üzücü olacağını dile getirerek, "Bu durumu Allah'a şükür kurumlarımızdaki çalışan arkadaşların gayretiyle iyi bir şekilde geçirdik" diye konuştu.

İlçede zarar gören ev, iş yeri ve araç sayısını da açıklayan Çiçek, "Son rakamlara göre 266 iş yeri, 184 konut, 197 araç ve 24 motosiklet zarar tespiti yapılmıştır" ifadesini kullandı.

Vali Çiçek, devlerin hiçbir zaman vatandaşını acılı gününde yalnız bırakmadığını vurgulayarak, "Devletimiz her zaman için yaraları sarar. Büyük küçük ne yarası varsa vatandaşın eviyle iş yeriyle ticaretiyle şehriyle alt yapısıyla gerekeni yapacaktır. Bu konuda zarar tespitlerinin kesinleşmesinin ardından biz raporları bakanlığa ulaştıracağız. Bu durumda tespit edildikten sonra ne yapılması gerekiyorsa vatandaşa ulaşacaktır" dedi.

Vali Çiçek, basın açıklamasının ardından ilçede selden zarar gören bazı aileleri ziyaret etti.

İlk olarak Reşitoğlu Hacı Halil Efendi Sokak'a giden Vali ve beraberindeki heyet, ev ve iş yerleri zarar gören vatandaşları dinledi. Vali Çiçek, zarar gören vatandaşların mağduriyetlerinin giderilmesi için devletin tüm kurumlarının gerekli çalışmayı yapacağını söyledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber