Memur tam bölündü

Kaynak : Bugün
Haber Giriş : 24 Eylül 2006 05:32, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

KESK'in protestosundan sonra Hükümet'le masaya oturan Kamu-Sen ve Memur-Sen de anlaşmazlığa düştü. Her sendika kendi eylemini yapacak. KESK ise ?toplu sözleşme için biraraya gelelim' çağrısı yaptı

Devlet Bakanı Mehmet Ali Şahin ile zam pazarlığı için son olarak geçen cuma akşamı bir araya gelen Kamu-Sen ve Memur-Sen, görüşmelerden birbirlerine küserek ayrıldı. Cuma günü akşam saatlerinde yapılan toplantıda Bakan Şahin memurun karşısına 0.5 puanlık zam artışıyla çıktı. Bakan'ın bu teklifine Kamu-Sen Başkanı Bircan Akyıldız, ?Teklifiniz çok güdük kalmadı mı Sayın Bakanım. İnisiyatifiniz bu kadar mıydı?? sözleriyle tepki gösterdi. Bakan Şahin, ?Bütün imkansızlıklarımıza rağmen memura 200 milyon YTL'lik bir imkan daha sunabiliyoruz. Kabul edin? dedi. Bu teklifi Kamu-Sen ve Memur-Sen reddetti. Hükümet'ten yeni bir teklif gelmemesi üzerine Akyıldız üç kez, ?Görüşmeden kalkıyoruz? sözünü tekrarladı. Bakan Şahin'den yanıt gelmeyince Kamu-Sen masayı terk etti. Akyıldız'ın ardından Memur-Sen Başkanı Ahmet Aksu, ?Biz görüşmeye devam etmek istiyoruz. Mali haklar dışında kalan haklarımızda mutabakat zaptı imzalamak istiyoruz? dedi.

İPLER KOPTU

Memur-Sen, daha önce üzerinde uzlaşılan ve aralarında memurlara izin almaksızın il dışına çıkma serbestisi, sözleşmeli memura sendika hakkı, KEY hesapları için komisyon kurulması ve belediye çalışanlarına nema ödenmesi gibi konuların bulunduğu 14 maddelik metne imza attı. Ahmet Aksu'nun bu tavrına büyük tepki gösteren Kamu-Sen Başkanı Akyıldız, ?Memur-Sen'le bundan sonra niçin birlikte hareket edelim? Üzerinde çalıştığımız ve uzlaşma sağladığımız 33 konu içinden Hükümet'in seçtiği 14'ünün altına imza atıyor. Hem bunu biz masadan kalkarken yapıyor. Hoş olmadı? dedi.

MEMURU KORUDUM

Memur-Sen Başkanı Aksu ise şunları söyledi: ?Kamu-Sen masadan kalktı. Biz kazanımları almadan masadan kalkmayacağımızı Bakan'a söyledik. ?Sayın Bakanım biz devam etmek istiyoruz' dedim. İlave etmek istediğimiz konular vardı. O konuları da mutabakata alıp imzaladık. Sadece mali konulara şerh koyduk. Bu haklardan tüm memurlar yararlanacak. Kamu- Sen'le biz niye hareket edelim ki? Filistin davası için biraraya geldik. Onlar ?Kahrolsun Hükümet' diye slogan attılar. Orası bunun yeri miydi. Hükümet'i istemiyorsan gidersin partinin önünde bağırırsın.? Öte yandan, görüşmelerden daha başında çekilen KESK Başkanı İsmail Tombul iki sendikaya ?toplu sözleşme için biraraya gelelim? çağrısı yaptı.

ZAM TEKLİFİ enflasyonun ÜZERİNDE

nBaşbakan Tayyip Erdoğan, memura enflasyonun üzerinde bir zam teklifi sunduklarını, ancak kabul edilmediğini söyledi. Memur zammını pazartesi günü yapılacak Bakanlar Kurulu toplantısında görüşeceklerini belirten Başbakan Erdoğan, şöyle konuştu: ?Biz memurlara zam konusunda enflasyon bazlı bir teklif getirdik. Geçen aylardan oluşan enflasyon farkını ödüyoruz. Şimdi de önümüzdeki yılın hedef enflasyonunun üzerinde bir oranı bakanımız teklif etti. Ama bunu da yine karşı taraf kabul etmedi. Uzlaştırma Kurulu'nun ardından şimdi konu Bakanlar Kurulu'na geliyor. Bakanlar Kurulu olarak bizler de pazartesi bunu görüşür ve karara bağlarız. Eğer enflasyon belirleyeceğimiz oranın üzerinde çıkacak olursa biz yine fark ödemeye hazırız.?

Erdoğan SÜZER / ANKARA

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber