Erdoğan'ın katsayı çıkışı tartışılıyor

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 24 Eylül 2006 08:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, Rize'de meslek liselilere seslenirken "Katsayıyı kafanıza hiç takmayın, bugün olur, yarın olur; bu katsayılar kalkar" sözleri tepki çekti.

YÖK Başkan Vekili Prof. Dr. İsa Eşme, meslek liselerinde asıl sorunun katsayı olmadığını vurgulayarak, "Bugün katsayı olmasa bile meslek liselerindeki öğrencilerimizin lisans programlarına girme oranı sıfıra yakındır. Öncelikle meslek liselerindeki eğitim cazip hale getirilmelidir" dedi.

Ortadoğu Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ural Akbulut da meslek liselilerin şu anda aldıkları eğitimin liselerle paralel olmadığını, YÖK ve Milli Eğitim Bakanlığı'nın belirlediği müfredatı okuyan lise öğrencilerinin bile üniversiteye girişte onda bir oranında başarılı olduğunu vurguladı. Akbulut şöyle devam etti:

Bırakalım çocuklar okusun

"Kafaları karıştırılarak bu çocukların istikbali mahvediliyor. Meslek liselileri yanlış yönlendirmek doğru değil. Meslek liselerinde eğitimlerini düzgün almıyorlar. Dershanelere koşup eksik müfredatı almaya çalışıyorlar. Ne İsa'ya yaranabiliyor, ne Musa'ya... Türkiye'de şu anda en yüksek ihtiyaç ara eleman. Bırakalım çocuklar okusun. Kendisini yetiştiren zaten yüksekokula giriyor, dikey geçişle üçüncü sınıfa devam ediyor."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber