Dul maaşıyla gelen servet

Haber Giriş : 24 Eylül 2006 09:48, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

9 yıldır Gümrük Müsteşarlığı Teftiş Kurulu Başkanlığı görevini yürüten Erdener Demirağ'ın sadece kendi mal varlığındaki değil, annesinin mal varlığındaki artış da müfettiş raporlarına girdi. Rapora göre, dul maaşıyla geçinen Demirağ'ın annesi kısa sürede iki daire sahibi oldu.

Yaklaşık 9 yıldır Gümrük Müsteşarlığı Teftiş Kurulu Başkanlığı görevini yürüten Erdener Demirağ'ın, mal varlığındaki artışı, müfettiş raporlarına dayanarak gündeme getirdim.

Dönemin Devlet Bakanı Mehmet Keçeciler'in onayı ile ?tamamlanamayan' bir soruşturma geçiren Demirağ'la ilgili olarak, raporu hazırlayan müfettişlerin tespitlerini okuduğumda inanın hayrete düştüm! Söz konusu rapora göre Demirağ; sadece kendisini değil yakın çevresini de abad etmiş. Dul maaşı ile geçinmek durumunda olan Demirağ'ın annesi, çok kısa bir tarih içinde iki daire sahibi olurken, kızkardeşi de 200 milyar lira (bugünkü değeri 600-750 bin YTL) üzerinde değeri olan bir villa sahibi oldu. Çok fazla yorum yapmak yerine raporu hazırlayan müfettişlerin tespitlerine yer vermek istiyorum:

iSTE MUFETTiS RAPORUNDA YER ALAN iDDiALAR

Erdener Demirağ'la ilişkisi olduğunu, kendisinden para aldığını şikayet dilekçesiyle bildiren Seyithan Çiftçi'nin bu iddiaları, Erdener Demirağ tarafından reddedilse de, ikisinin arasındaki telefon konuşmalarının fazlalığı, önceden bir tanışıklık olduğu ve aralarında yakın ilişki bulunduğunu kanıtlamaktadır.

Seyithan Çiftçi, Demirağ'a 1998'de üç partide 50 bin dolar verdiğini ileri sürmekte, son kumaş olayında ise kendisinden 15 bin dolar istediğini belirtmektedir. Olay tarihlerinde Demirağ ile Çiftçi arasında 35 telefon görüşmesi yapılmıştır. Bunlar gözönüne alındığında, aralarında çıkar bağı bulunduğu anlaşılmaktadır.

Seyithan Çiftçi'nin 50 bin dolar verdiğini ileri sürdüğü tarihlerde Erdener Demirağ'ın Erdemkent Sitesinde bulunan villasının dış dizaynını değiştirdiği; mermer ve kesme taşlar döşeyerek, evinin içindeki dolap ve ıslak zemin malzemelerini yenileyerek villanın değerini arttırdığı belirlenmiştir. Bu çaptaki yenileme harcamaları ile Seyithan Çiftçi tarafından verildiği ileri sürülen meblağ birbiriyle örtüşmektedir.

Dul maaşı ile geçinmek durumunda bulunan Erdener Demirağ'ın annesi Sıdıka Demirağ adına, Güleryüz Sk. No:22/16 Yukarı Ayrancı/Ankara adresinde bulunan bir dairenin yanısıra, piyasa değeri yaklaşık 50-60 milyar lira (bugünkü değeri ile 250 bin YTL civarında) olan Bilkent 2. Kısım F-3 blok Daire:8 adresindeki evin yakın tarihlerde alınmış olması, yine Demirağ'ın kız kardeşi Zehra Demir'in de Erdemkent Sitesinde piyasa değeri 200 milyar liranın üstünde (bugünkü değeri 600-750 bin YTL olarak ifade ediliyor) olan villasının bulunması dikkat çekici bulunmuştur.

Bu tespitler doğrultusunda, işi devralacaklar tarafından Demirağ'ın mal varlığındaki normal olmayan artışların 3628 sayılı ?Mal Bildiriminde Bulunulması, Rüşvet ve Yolsuzluklarla Mücadele Kanunu'' hükümleri doğrultusunda soruşturulması gerektiği mütalaa edilmektedir.

MURAT KELKİTLİOĞLU-STAR

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber