Memura promosyon ödemesi geliyor

Kaynak : Vatan
Haber Giriş : 24 Eylül 2006 09:12, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Maaş zammında anlaşamayan hükümet ve sendikalar, kamu çalışanlarının maaşlarının yatırıldığı bankalardan alınan promosyonların memurlara dağıtılması için el sıkıştı

MEMUR sendikalarıyla hükümet arasında yürütülen görüşmelerde kamu çalışanlarına promosyon ödemesi sürprizi gündeme geldi. Sendikalar ve hükümet maaş konusunda anlaşma sağlayamazken, yılda 40 milyar YTL'lik kamu maaş ödemesinin vadesiz mevduat hesabına yatırılması karşılığında bankaların kamu kurumlarına sağladığı promosyonların hak sahibi çalışanlara dağıtılması konusunda uzlaşma çıktı. Memur maaşlarının kendilerine yatırılması karşılığında bankaların kamu kuruluşlarına çeşitli adlar altında verdiği promosyon tutarının 2 milyar YTL'yi geçtiği hesaplanıyor. Bu promosyonları şu ana kadar çeşitli kamu kuruluşları çalışanlara ikramiye olarak dağıtılırken, bazıları da araç alımı gibi alanlarda kullanıyordu. Son düzenlemeyle promosyonların üçte ikisinin maaşları oranında her memura aktarılması, kalan kısmının da kurum görevlileri lehine mesleki ihtiyaçlar için harcanması benimsendi.

Memur-Sen, Kamu İşveren Kurulu ile imzalanan metinde, kamu çalışanlarının sosyal ve özlük haklarıyla ilgili 18 maddenin gerçekleştirilmesinin benimsendiğini açıkladı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber