Polisler sokağa!

Kaynak : Vatan
Haber Giriş : 24 Eylül 2006 11:36, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kapkaç da bir terör; kent terörü... İdeolojik terörden daha yaygın ve çok tehlikeli.

Çünkü sıradan vatandaşı, özellikle kadınları hedef alıyor. Örgütlenerek cüretlerini her gün biraz daha arttıran bu şehir eşkıyasına hepimiz, her an hedef olabiliriz!

Kocaeli-Gebze'de önceki gece kapkaççılar bir kadını karnından defalarca bıçakladılar. Kadın çantasını vermedi ama tıbbi yardım yetişene kadar kan kaybından öldü.

Mersin'deki kapkaççılar da çantası için direnen genç bir kadını, boynuna kemer takıp otomobille sürüklediler. Bu kadın telefonlarını ve parasını verdi ama canını kurtardı.

Bir anlamda ?ver, kurtul? önermesi mi yapıyoruz? Yazık ki öyle!

Çaresizlik bizi bu noktaya getirdi. Ama utanması gerekenler oralı değiller.

Bahane sorarsanız lâf çok... Kontrolsuz göç, kötü kentleşme, yetersiz eğitim, işsizlik, yoksulluk, mafyalaşma, TV'lerde şiddetin övülmesi, haydutluğun yüceltilmesi, yetkileri budanan polisin sindirilmesi filân...

Sonra saldıranlar açmış. Saldırıya hedef olanlar tok mu?

İşte bir çoğu çantasını vermemek uğruna canını veriyor!

İktidarın kadrolaşmadan daha öncelikli bir derdi yok. Kapkaççılar sokaklarda dehşet saçarken 13 emniyet müdürünün Fatih'teki polis noktasında adeta ?enterne? edilmesi halka hakaret anlamında bir görev ihmali ve suiistimalidir.

Asayiş ve güvenlik boşluğu, önümüzdeki seçimin belirleyici sorunlarından biri olacaktır. Millet partilerden çare üretecek projeler bekliyor.

Ehliyetimizi, pasaportumuzu başka bir daire verebilir, trafiği belediyeler de yönetebilir.

Bu işler polisten alınsın.

güngör mengi

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber