Öldürülen belediye başkanı tehdit ediliyormuş

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 24 Eylül 2006 07:15, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Önceki akşam evinde uğradığı saldırıda kardeşi Çınar Erenkara ile birlikte ölen Adana'nın sahil ilçesi Karataş'ın AKP'li Belediye Başkanı Yusuf Erenkara'nın tehdit edildiği ortaya çıktı.

Bir firmanın 15 milyon YTL'lik dış kaynaklı 'hibe kredisi' ile Adana Büyükşehir Belediyesi'ne bağlanmayı kabul etmediği için tepki toplayan Erenkara, şubatta DHA muhabirine, "Tehdit ediliyorum, kimsem yok" demişti. Azmettirici olduğu iddia edilen Mehmet Kumlu (40) gözaltına alındı.

DÜĞÜNDE BİRLİKTEYDİLER

Bekar olan Belediye Başkanı Yusuf Erenkara (35) ve Ayla Güleç ile nişanlı olan kardeşi Çınar Erenkara (30), önceki akşam dayılarının oğlu Yusuf Elverdi'nin düğününe katıldı. İddiaya göre Başkan Erenkara, samimi arkadaşı olduğu belirtilen 'Kumlu Tavukçuluk'un sahibi Mehmet Kumlu ile aynı masada sohbet etti. Daha sora Kumlu, Erenkara'ya, "Sen eve git, ben geliyorum" deyip salondan ayrıldı. 15 dakika sonra eve dönen Başkan ile kardeşi bahçede yemek yerken gelen Kumlu ile sohbet ettiler. 5 dakika sonra Kumlu evden ayrılırken, içeri kimliği saptanamayan 2 kişi geldi. Tabanca ateşi sonucu başına 2, göğsüne 1 kurşun isabet eden Başkan ile başından tek kurşunla vurulan kardeşi Çınar Erenkara öldü. Zanlılar Fahri Kaplan adına kayıtlı 34 BM 9565 plakalı otomobille kaçtı.

'PARAYI VER' DEMİŞ

Gözaltına alınan Mehmet Kumlu'nun, işlettiği plajı ihalesiz olarak aldığı, sezon bitmesine rağmen herhangi bir ödeme yapmadığı, öldürülen Belediye Başkanı'nın da, 'Belediye'nin parasını artık ver' dediği öne sürüldü.

2 oğlunu kaybetti

İki oğlunu kaybeden anne Sevim Erenkara ve ölen Çınar Erenkara'nın nişanlısı Ayla Güleç yakınları tarafından güçlükle sakinleştirildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber