Pasaport ve ehliyet sahtekârı şebeke çökertildi: 3'ü polis 7 kişi gözaltına alındı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 25 Eylül 2006 16:27, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İstanbul ve Ankara'da, çeşitli kurum ve kuruluşlar adına ücret karşılığı sahte belge düzenledikleri öne sürülen 7 kişi gözaltına alındı.

Alınan bilgiye göre, Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, İstanbul'da, değişik semtlerde çeşitli kurum ve kuruluşlar adına sahte belge düzenleyen kişilerin bulunduğu ihbarı üzerine çalışma başlattı. Çalışmalar sonucu, Ankara ve İstanbul'da belirlenen 5 ayrı adrese eş zamanlı operasyon düzenlendi.

Operasyonlar sonucu polis memuru oldukları bildirilen M.C. ve M.K. Ankara'da, yine polis memuru olduğu belirtilen H.Ü'nün de aralarında bulunduğu 5 kişi İstanbul'da gözaltına alındı.

Bu kişilerden 2'si ruhsatlı 5 adet tabanca, çeşitli kurum ve kuruluşlara ait çok sayıda belge, rapor, kaşe ve mühürler ele geçirildi. Şüphelilerin, 1000 ile 5 bin YTL karşılığında sürücü belgesi, diploma, nüfus cüzdanı, pasaport gibi çok sayıda evrak düzenleyerek haksız kazanç elde ettikleri bildirildi.

Ankara'da gözaltına alınan 2 polisin mahkemece tutuklandığı, İstanbul'da yakalanan 5 kişinin ise sorgu ve işlemlerinin tamamlanarak ilgili savcılığa sevk edildiği kaydedildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber