Bakan Şahin: Bircan bey Devlet Bahçeli gibi konuşuyor

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 25 Eylül 2006 17:18, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Fatih Çekirge'nin Hürriyet'teki yazısı

Memur zammına siyaset bulaştı

SONUÇSUZ kalan memur zammı çok ciddi bir siyasi tartışmanın ortasına doğru sürükleniyor.Yani olay bir "zam arayışı"ndan ya da "hak mücadelesi"nden başka bir boyuta geçiyor.

Bu sorunun cevabı Başbakan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin'le yaptığım sohbetin şu kritik cümlesinde yatıyor. Şahin açıkça şöyle diyor:

- Kamu-Sen bir hak mücadelesi değil, siyasi muhalefet yapıyor.

- Nasıl yani?

- Yani sendikanın genel başkanı MHP'lidir. Devlet Bahçeli gibi konuşuyor. Sendika MHP'nin yan kuruluşu haline geldi. Siyasi parti olsa anlayacağım. Ama kardeşim sen memursun. Sendikasın. Bircan Bey MKE'de memurdur. Ama Başbakan'a hakaret ediyor, Abdullah Bey'e hakaret ediyor. Böyle bir şey alamazsın ki.

Evet, Mehmet Ali Şahin ne dediğini iyi bilen bir siyasetçidir. Ve bu ağır iddiayı ortaya koyuyorsa mutlak gerekçeleri vardır. Eğer memurun maaşı üzerinden siyaset dönüyorsa bu ayıptır.

Çünkü öbür tarafta hayatın gerçeği var. Yani çocuğunu üniversiteye göndermeye çalışan memur babanın ananın, gururuyla gözyaşları arasına sıkışıp kaldığı gerçek. Eğer bir siyasi oyun varsa ayıp. Öğretmeninden polisine, askerinden doktoruna kadar herkes için ayıp olur bu siyasi oyun.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber