Uludağ Üniversitesi'nde ders seçme çilesi

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 25 Eylül 2006 17:35, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Uludağ Üniversitesi'nde, ders seçme ve kayıt sisteminde bu yıl tam otamasyona geçilmesi sebebiyle yaşanan kargaşa kayıtların uzamasına yol açtı.

Uludağ Üniversitesi Görükle kampüsünde ders seçmek için gelen öğrenciler, bilgisayar ortamında yapılacak olan yeni seçimlerini, seçtikleri derslerin dolması veya çakışıyor gözükmesi sebebiyle gerçekleştiremiyorlar. Bu sıkıntı üzerine Uludağ Üniversitesi Rektörlüğü ilk etapta kayıt yenileme süresini 29 Eylül Cuma gününe kadar uzattı.

Rektör Prof. Dr. Mustafa Yurtkuran, sıkıntıyı çözeceklerini, öğrencilerin hepsinin tercihlerini alıp kayıtlarını yapana kadar sürenin uzatılacağını, hiçbir öğrencinin mağduriyetinin sözkonusu olmayacağını söyledi.

Öğrencilerin seçtikleri derslerde programa tanımlanan öğrenci sayısının (kotanın) dolması halinde program tercihleri kabul etmiyor ve çakışma olduğunu belirtiyor. Bazı ders seçimlerinin ise kota tamamlanmamasına rağmen aktif gözükmemesi dikkat çekiyor. Bu aktivasyon kapanmasının kotanın dolmasından mı yoksa, programdaki bir sıkıntıdan mı kaynaklandığını çözmeye uğraşan Bilgi İşlem Bölümü ise çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.

Diğer taraftan üniversite yönetimi öğrencilere bilgisayar ortamında ders seçimi yapmaları için yardımcı olacak bir ekip oluşturdu. Görükle'deki Kütüphane'de çalışmaları sürdüren kayıt ekibi, öğrencilerin tercihlerini tek tek bilgisayar vasıtası ile sisteme girmeye uğraşıyor. Bilgisayarın çakışma göstermesi ve alternatif üretmede zaman kaybı olması sebebiyle öğrencilerin kayıtlarını süratli bir şekilde alınamıyor. Kütüphane önünde uzun kuyraklar oluşturan öğrenciler kendilerine sıra gelmesini bekliyorlar. Saatlerce kuyruklarda bekleyen öğrenciler, otomasyon sisteminin sağlıklı çalışmamasından kaynaklanan sıkıntının aşılması için yetkililere çağrıda bulundular.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber