Erciyes Üniversitesi eski Rekötrü Şahin, rektörlük seçimlerinin kale gibi görülen üniversitelerin ele geçirilmesi olarak algılandığını kaydetti.

Haber Giriş : 12 Mart 2004 09:45, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Erciyes Üniversitesi eski Rekötrü Şahin, rektörlük seçimlerinin kale gibi görülen üniversitelerin ele geçirilmesi olarak algılandığını kaydetti.

Eski rektör Şahin: Üniversiteler en büyük KİT'ler

Erciyes Üniversitesi eski Rektörü Prof. Dr. Mehmet Şahin, Türkiye'de üniversitelerin en büyük kamu iktisadi teşebbüsleri (KİT) olduğunu söyledi.

Prof. Dr. Şahin, İstanbul'da düzenlenen ?Üniversiteler ve değişen yönetişim modelleri' konulu konferansta yükseköğretim sistemi ile ilgili önemli eleştirilerde bulundu. Şahin, üniversitelerde mali ve insan kaynaklarının akılcı değerlendirilemediğini savundu. Üniversitelerde gizli işsizliğin yaşandığını söyleyen Şahin, ?Sekretere çay yaptıramazsınız, saksı sulatamazsınız. Her eylem farklı bir insan tarafından yapılıyor. Üniversitelerde yüzde 50?60 arasında gizli işsizlik var.? dedi. Şahin, üniversitelerin ürettiği bilginin maliyetinin altında satıldığını kaydetti. Üniversitelerdeki bir başka sorunun yeknesaklık olduğunu söyleyen Mehmet Şahin, bu durumun bütün kurumların aynı kanuna tabi olmasından kaynaklandığını söyledi. Üniversitelerin yıllarca partilerin ve ideolojilerin baskısı altında kaldığını açıklayan Şahin, rektörlük seçimlerinin kale gibi görülen üniversitelerin ele geçirilmesi olarak algılandığını kaydetti. Yükseköğretim kurumlarının profesyonel olarak yönetilmesi gerektiğini söyleyen Prof. Dr. Şahin, bilim adamlarına rektörlük yaptırılmamasını önerdi ve ?Albert Einstein'ın rektör olduğunu düşündünüz mü?? diye sordu.
Zaman

 

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber