Havalimanında papağan yakalama operasyonu

İstanbul'dan, Suudi Arabistan'a götürülmek üzere havalimanına getirilen papağan güvenlik noktasından geçirilirken kaçtı. Kaçan papağan, kendisini yakalamaya çalışan görevlilere zor anlar yaşattı.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 11 Ekim 2015 22:05, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Havalimanında papağan yakalama operasyonu

İstanbul Atatürk Havalimanı'nda güvenlik noktasından geçerken kaçan papağan yetkililere zor anlar yaşattı. Suudi Arabistanlı bir ailenin İstanbul ziyareti sırasında aldığı 15 bin TL değerindeki papağan, İstanbul'dan Arabistan'a götürülmek üzere kafes içinde havalimanına getirildi. X-RAY cihazının papağanın sağlığı açısından zararlı olduğu gerekçesiyle kafesinden çıkarılan papağan sahibinin omzunda güvenlik noktasından geçirildiği sırada kaçtı.

"PAPAĞAN DİĞER YOLCULARDAN KORKTU"

Diğer yolcuların papağana olan ilgisi yüzünden kaçtığı belirtilen papağan için TAV ekipleri kurtarma çalışması başlattı. Geçtiğimiz gün yaşanan yakalama operasyonu sonuç vermeyince aile papağanı bırakıp Suudi Arabistan'a dönmek zorunda kaldı. İnatçı papağan için bugün tekrar bir yakalama operasyonu hazırlandı. Papağanın kafesi uzun bir demir çubuk yardımıyla papağanın beklediği yere çıkarıldı. Kafesin kendisine doğru geldiği gören papağan bulunduğu yerden kaçarak çatının bir başka yerine kondu. Havalimanı yetkilileri yolcuların güvenliğini de göz önünde bulundurarak papağanı, daha yükseğe çıkabilen bir iş makinesi ile yakalamaya çalışacaklarını belirtti.

DEĞERİ 15 İLE 17 BİN TL ARASINDA

Havalimanında kurtarma operasyonlarını bekleyen papağanın satıcısı Bahattin Kılınç basın mensuplarına yaptığı açıklamada, papağanın diğer yolculardan korktuğu için omzumdan kaçtığını söyledi. Kılınç, "Dün akşam yediden bu yana orada. Acıkıp aşağı inmesini bekliyoruz ancak aşağısı kalabalık olduğu için ürküyor. Kuşu Suudi Arabistan'a götürüyorum" dedi. Papağanın isminin 'Miyav' olduğunu ifade eden Kılınç, değerinin ise 15 ile 17 bin TL olduğunu söyledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber