Mektup başını yedi

Kaynak : Bugün
Haber Giriş : 27 Eylül 2006 08:36, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

BOTAŞ'ta, üst düzey enerji bürokratları hakkında ağır ifadeler içeren imzasız mektupları gönderdiği anlaşılan Teftiş Kurulu Başkanı görevinden alındı

Türkiye'nin en büyük gaz tedarikçisi konumundaki Boru Hatları ile Petrol Taşıma A.Ş. (BOTAŞ), eşi görülmemiş bir görevden alma olayı ile çalkalanıyor. Cumhurbaşkanlığı Devlet Denetleme Kurumu ve Ankara Başsavcılığı tarafından soruşturma kıskacına alınan BOTAŞ'ta yaşanan operasyon, film senaryolarını aratmayacak nitelikte. Her şey Enerji Bakanlığı bürokratlarına 2005 Aralık ayında onlarında iftira, itham ve küfür içeren mektupların ulaşmasıyla başladı. Birkaç ay sonra, bu kez 29 Mart 2006'da aynı mektuplar tekrar gelince Bakan Hilmi Güler, Teftiş Kurulu'nu harekete geçirdi.

KAMERA KAYDI ELE VERDİ Müsteşar Sami Demirbilek, BOTAŞ'ın eski Genel Müdürü Mehmet Takiyyuddin Bilgiç, Bakanlık Teftiş Kurulu Başkanı Cevdet Malkoç'un da içinde bulunduğu yüksek bürokratlara ağır küfür ve ithamlar içeren imzasız mektupların Ankara Bahçelievler'den gönderildiği anlaşıldı. PTT şubesinin kameralı sistemle korunduğu tespit edilince gerisi çorap söküğü gibi geldi. Kamera kayıtları incelendi ve herkes adeta şoka uğradı. Kendilerine en ağır hakaret ve küfürleri içeren mektupları gönderen kişi BOTAŞ'ın Teftiş Kurulu Başkanı Mustafa Karbeyaz'dı.

POSTANEYE GİTTİĞİNİ KABUL ETTİ Müfettişlere ifade veren Karbeyaz, görüntülerdeki kişinin kendisi olduğunu kabul etti, ancak, "Enerji Bakanlığı'ndaki yanlışlıkları anlattığım mektupları Genelkurmay'a, Savunma Bakanlığı'na ve Jandarma'ya gönderiyordum" dedi. Karbeyaz'ın mektupları postaya verdiği gün makamına uğramadığı da belirlendi.

Bakan Güler bekletmedi

Müfettişlerin hazırladığı rapor, Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Hilmi Güler'e sunuldu. Bakan Güler de hiç bekletmeden onayladı. Bakanlık Teftiş Kurulu'nun hazırladığı rapor ve bakan onayı gelince de BOTAŞ Yönetim Kurulu harekete geçerek Karbeyaz'ı görevden aldı. Mustafa Karbeyaz, BUGÜN'ün sorularına, ?Evet görevden alındığım doğru. Ancak memur olduğum için daha fazla açıklama yapamam" cevabını verdi. Görevden alınan Karbeyaz'ın yerine BOTAŞ müfettişlerinden B. Emre Bostancı'nın getirildiği öğrenild

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber