SES'ten ani personel atamalarına tepki

Kaynak : Tercüman
Haber Giriş : 27 Eylül 2006 12:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Sağlık Emekçileri Sendikası (SES) Sivas Şubesi üyeleri, Sağlık Bakanlığı'nın ani personel atamalarını protesto etti

Sultan 1'inci İzzettin Keykavus Devlet Hastanesi bahçesinde toplanan SES üyelerinden oluşan yaklaşık 15 kişilik grup, Sağlık Bakanlığı tarafından hazırlanan 'Personel Dağılım Cetvelleri'ne göre hizmet puanları dikkate alınarak, personelin il merkezinden ilçelere, ilçelerden ise köylere görevlendirilmesine tepki göstererek, hükümeti eleştirdi. SES Şube Başkanı Elif Karadeniz, böyle bir uygulamanın kabul edilemeyeceğini ve kısa zamanda herkesin yerinden olacağını ileri sürerek, şunları söyledi:

"Sağlık Müdürlüğü daha düne kadar personel eksikliğini dile getiriyordu. Şimdi ne oldu da fazlalık varmış gibi standart kadro bahanesi ile bizleri sürgünlere gönderiyor. Bu uygulamayla Sivas'ta da 13 kişilik kitlesel bir sürgün yaşanmıştır. 13 tane ebe arkadaşımız istekleri ve iradeleri dışında adeta yangından mal kaçırır gibi 1 günde çıkarılan atama yazılarıyla ilçe ve köylere sürgün edilmiştir. Ne değişti de hepsi de kalifiye olan arkadaşlarımız ani bir karara köylere gönderildi. Hem de hastanemizde yeterince sağlık çalışanımızın olmadığı, her çalışanın 2 kişilik görev yaptığı bir ortamda bundan sonra sağlık hizmetleri ne kadar sağlıklı ve yeterli olabilir."

Atamanın neye göre yapıldığını bilmediklerini belirten Karadeniz, "Gönderilmek istenen arkadaşlarımız hangi kriterlere göre seçildi? Hizmet puanına göre mi, performansına göre mi, evli veya bekar olduğuna bakılarak mı? O zaman bu gönderilenlerin içinde 20 yıllık ebelerin ne işi var?" dedi.

Hastane bahçesinde toplanan grup slogan attıktan sonra olaysız dağıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber