Sağlık karnesi yerine nüfus cüzdanı yeterli olacak

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 28 Eylül 2006 11:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Belirli il veya bölgelerde muayene ve tedavi başvurusunda, sağlık karnesi yerine Türkiye Cumhuriyeti Kimlik Numarası bulunan nüfus cüzdanlarının ibraz edilmesi yeterli kabul edilebilecek.

Sosyal Sigortalar Kurumu Sosyal Sigorta İşlemleri Yönetmeliğinde değişiklik yapıldı.

Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlanan değişikliğe göre, sağlık karneleri, sigortalıların ibraz edecekleri vizite kağıdı ve kendisi ile eş, çocuk, ana ve babalarına ait nüfus cüzdanlarına istinaden kurumca düzenlenerek imza karşılığında sigortalıya teslim edilecek.

Sigortalının geçindirmekle yükümlü olduğu 18 yaşını doldurmuş erkek çocuğuna verilen sağlık karnesinin geçerlilik süresi, öğrenim durumu ile sınırlı olacak ve öğrenim durumuna ait belgenin kuruma verilmemesi halinde sağlık yardımı yapılmayacak. Kurumdan sürekli iş göremezlik geliri, malullük veya yaşlılık aylığı alanların çocukları da aynı düzenlemeye tabi olacak.

Daha önceki düzenlemede, 18 yaşını doldurmuş erkek çocuklara verilen sağlık karnesine öğrenim durumu okul idaresince kaydedilip tasdikleniyordu.

Kurum; sigortalılar, sürekli iş göremezlik geliri, malullük veya yaşlılık aylığı alanlarla, bunların geçindirmekle yükümlü oldukları eş, çocuk, ana ve babaları ile hak sahibi olarak gelir veya aylık alan eş, çocuk, ana ve babaların tamamı ya da bunların bir kısmı için belirli il veya bölgelerde muayene ve tedavi başvurusunda, sağlık karnesi yerine Türkiye Cumhuriyeti Kimlik Numarası bulunan nüfus cüzdanlarının ibraz edilmesini yeterli kabul edebilecek.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber