Emekliler belediye yardımlarına muhtaç hale getirildi

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 28 Eylül 2006 14:33, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Türkiye Kamu-Sen' e bağlı Türk Emekli-Sen, emeklilerin muhtaç hale düşürüldüğünü dile getirdiği bir açıklama yaptı.

Emekli Sandığı, SSK, Bağ-Kur emeklileri, Türkiye'nin dörtte bir nüfusuna sahip bir kitledir. Bu insanlar Hükümetin uyguladığı ekonomik politikalarla ezilmiş seslerini çıkaramaz hale gelmişlerdir.

Hükümet yetkilileri Türkiye ekonomisinin büyüdüğünü söylüyor. Emekliler ve düşük gelirliler neden hala enflasyonun altında eziliyor! Bu büyümeden paylarını alamıyorlar?

Önceki dönemlerde aylık enflasyon farkı hemen emekliye ve çalışana verilirdi, bu Hükümet zamanında bırakın hemen ödemeyi, dönem bittiği halde hala %2,32 enflasyon farkını alamadık.

Yabancı sermayeden alınan stopajı sıfırlayan ve Kurumlar Vergisini %30'dan %20'ye düşüren Hükümet, emekliye gelince para yok diyor.

Gelir ve kurumlar vergisini tahsil edemeyen Hükümet, kaçağın üzerine gidip vergi kaçırandan vergi toplayacağına, vergiyi yaygınlaştırıp, vergi gelirlerini artıracağına, kolay yolu seçip dolaylı vergileri yükselterek vergisini veren insanları cezalandırmakta, başta emekliler olmak üzere, düşük gelirli insanları biraz daha ezmektedir.

Memur Sendikaları ile yapılan Toplu Görüşme sürecinde Sayın Bakan emeklilerle ilgili hiçbir şey söylememiştir. Emekliler yine unutulmuştur.
1.derecenin 4. kademesinde 30 yıllık hizmeti olan bir şefin emekli ikramiyesi en fazla 30 bin 647 YTL ve kendisine bağlanacak emekli aylığı ise 817 YTL olmaktadır.

Yine 30 yıl hizmet verdikten sonra emekli olan 5. derecenin 3. kademesindeki bir hizmetli ise en fazla 23 bin 228 YTL emekli ikramiyesine; 619 YTL'de emekli maaşına hak kazanabilmektedir.

Memurlarımızın çalışırlarken aldıkları maaşlar zaten bellidir. Çalışan memurların %32'si açlık sınırının altında %75'i yoksulluk sınırının altında maaş almaktadır. Yıllarca çalışıp ancak kamını doyuracak kadar maaş alan hatta açlık sınırının altında bir yaşama mahkum edilen kamu görevlileri en azından emekli olduklarında başlarını sokabilecek bir evleri, karınlarını doyurabilecek bir maaşları olsun istemektedirler.

Ancak; aldıkları en fazla emekli ikramiyesi 30 bin YTL iken Ankara'da ev fiyatları 70 bin YTL'den başlıyor. Hal böyle iken; emekli olduğunda ev sahibi olma hayali kuran kamu çalışanlarının hevesleri kursaklarında kalmakta; değil ev sahibi olmak, evin bir odasını almaya dahi yetecek ikramiyeden malınım kalmaktadırlar.

Bugün emeklilerimizin %70'i 400 ile 800 YTL oranında emekli maaşı almaktadır. Bir kişinin yoksulluk sınırı ise Ağustos ayında 1008 YTL'ye yükselmiştir. Buna göre memur emeklilerinin %93'ü yoksullukla pençeleşirken bunların %85'i ise açlıkla mücadele etmektedir.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber