Öğrenciler 'Arapça Köyü'nde dil öğreniyor

Türkiye İmam Hatipliler Vakfı tarafından hayata geçirilen "Arapça Köyü Projesi" ile imam hatip okulu öğrencilerine Arapça öğrenme ve konuşma becerisinin kazandırılması hedefleniyor.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 20 Ekim 2015 20:56, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Öğrenciler 'Arapça Köyü'nde dil öğreniyor

Metin Girgin

Türkiye İmam Hatipliler Vakfı (TİMAV) tarafından ilk kez gerçekleştirilen "Arapça Köyü Projesi" ile imam hatip okulu öğrencilerine Arapça öğrenme ve konuşma becerisinin kazandırılması hedefleniyor.

"Arapça Köyü Projesi", TİMAV tarafından, model bir uygulama olarak 1,5 aylık süreyle İlim Yayma Cemiyeti Konya Şubesi İlahiyat Yurdu'nun ev sahipliğinde gerçekleştirildi.

Arap ülkelerinin yaşam ortamının oluşturulduğu mekanda, Arapça dışında dil kullanılmıyor. Türkçe bilmeyen Arap öğretmenler eşliğinde öğrenciler günün her saatinde sadece Arapça konuşuyor.

TİMAV Yönetim Kurulu Üyesi ve Proje Genel Koordinatörü Prof. Dr. Muhammet Tasa, AA muhabirine yaptığı açıklamada,"Proje ile Arapça'nın akıcı bir şekilde konuşulmasını sağlama, Arapça konuşulurken hata yapma korkusunu kırma, öğrencinin arkadaşlarını ve hocalarını Arapça konuşurken görerek cesaret kazanma ve bir Arap ülkesine gitme ihtiyacı duyulmadan ülkemizde Arapça konuşma becerisini kazanmayı amaçlıyoruz" dedi.

Proje geniş bir alanda kurulacak

Tasa, projede yürütülen etkinlikler kapsamında, Mısır-Türk İş Adamları Derneği Başkanı Atilla Ataseven, Yrd. Doç. Dr. Ali Dadan, Arap Dili ve Belagati Ana Bilim Dalı Öğretim Görevlisi Yusuf Sami Samancı gibi tecrübeli hocalar tarafından haftalık Arapça konferanslar ve panellerin de düzenlendiği söyledi. Tasa, yeni eğitim-öğretim yılı boyunca farklı öğrenci gruplarıyla 6-8 haftalık programlar şeklinde uygulamaya devam edileceğini aktardı.

Projenin pilot bölge olarak Konya'da başarıyla tamamlandığını dile getiren Tasa, önümüzdeki bir yıl içinde projeyi geniş bir alanda kurulacak Arapça Köyü'ne dönüştüreceklerini, tüm Türkiye'den öğrenci kabul edilecek köyde A'dan Z'ye tüm ihtiyaçların Arapça konuşularak giderileceğini anlattı.

Arapça öğrenmek için, Türkiye'den Arapça konuşulan ülkelere pek çok öğrenci gönderildiğini, öğrencilerin bu ülkelerde yeterince pratik yapma zamanı ve imkanı bulamadığını söyleyen Tasa, "Bu ülkelerdeki kısıtlı süre ile düzenlenen Arapça kurslarından da yeterli verimin elde edilemiyor. Üstelik birkaç aylık bir süre için çok ciddi bütçeler ayrılması gerekiyor" diye konuştu.

TİMAV Genel Başkanı Ecevit Öksüz ise projeyi, barınma, beslenme, sosyal ve kültürel ihtiyaçlarını giderebileceği küçük bir köy kurarak projeyi tüm Türkiye'den öğrenci kabul edebilir hale getirmeyi planladıklarını söyledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber