İstihbarat canlı bomba yetiştiren teröristi arıyor

Terör örgütü IŞİD'e canlı bomba yetiştirdiği ileri sürülen ve yurda İstanbul'dan giriş yaptığı belirlenen A.S. (35) isimli terör örgütü üyesi 81 kentte aranıyor

Kaynak : Habertürk
Haber Giriş : 21 Ekim 2015 09:24, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
İstihbarat canlı bomba yetiştiren teröristi arıyor

Enis YILDIRIM

İstihbarat birimleri canlı bomba yetiştirdiği ileri sürülen yabancı uyruklu A.S.'nin (35) yasal yollardan İstanbul'a giriş yaptığını tespit etti. Yurt genelinde aranan teröristin 14 Şubat 2015'te İstanbul Atatürk Havalimanı'ndan Türkiye'ye geldiği belirlendi. Teröristin fotoğraflarının tüm illere gönderildiği ve bulunması için çalışma yapıldığı öğrenildi.

BU PASAPORTLARA DİKKAT

Sınır kapılarında Iraklı vatandaşlar üzerinde kontrollerin artırılması da istendi. IŞİD terör örgütünün Irak'ın Al-Anbar ve Ninawa illerinden 58 bin 90 adet pasaport çaldığını saptayan istihbarat birimleri, çalınan pasaportların seri numaralarını Türkiye'ye bildirdi.

A 40909010 seri numarasıyla başlayan ve A 415 00000 seri numarası ile bittiği bildirilen pasaportlar için duyarlılık istendi. IŞİD üyelerinin bu pasaportları kullanarak mültecilerin arasına karıştığı, Türkiye de dahil Avrupa ülkelerine geçiş yaptıkları belirtildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber