Avukata dolandırıcılık suçlaması

İZMİR Barosu'na kayıtlı avukat İ.G. hakkında, dava dosyasında adli tıp raporu mevcut olmasına rağmen, gerektiğini söyleyerek, yargılanan kuzenin vekilliği için kendisiyle anlaşan Lütfiye Nergis Uğural'dan 20 bin lira para alıp dolandırdığı iddiasıyla 1 ile 5 yıl arasında hapis cezası istemiyle dava açıldı. Avukat İ.G. suçlamayı kabul etmedi, duruşma ertelendi.

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 21 Ekim 2015 15:47, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Avukata dolandırıcılık suçlaması

Lütfiye Nergis Uğural, 2007 yılında, 'cinsel saldırı ve kişiyi hürriyetinden yoksun bırakma' suçlarından yargılanmaya başlanan kuzeni S.Y. için avukat İ.G. ile anlaştı. Daha çok hukuk davalarıyla ilgilenen avukat İ.G., davaya bakması için bir başka avukat Atilla Ertekin'e yetkilendirme belgesi verdi. Uğural'ın kuzeni mahkeme tarafından 21 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Avukat Ertekin'in temyiz için başvurduğu Yargıtay, kararı bozup, davanın tekrar görülmesi için dosyayı yerel mahkemeye gönderdi. Bu arada Adli Tıp Kurumu 6. İhtisas Kurulu, davanın mağduru Ü.G.'nin olaydan dolayı ruh salığının bozulduğuna dair, 24 Nisan 2013 tarihinde rapor düzenleyip mahkeme gönderdi. İddiaya göre avukat İ.G. bu raporun varlığını Lütfiye Nergis Uğural'dan gizleyip, 23 Şubat 2007 yılında Adli Tıp Kurumu'nun verdiği raporda büyük bir hata yapıldığını söyleyip, bunun düzeltilebilmesi, yenisinin hazırlanması için İstanbul'a gidip görüşmeler yapması gerektiğini belirterek 20 bin lira para istedi.

İ.G.'ye bu 20 bin lirayı 2013 yılı Mayıs ayında verdiğini, daha sonra ise raporun bir ay önce gelip, dosyaya konulduğunu öğrendiğini öne süren Uğural, avukat İ.G. hakkında şikayette bulundu. Olayı soruşturan Karşıyaka Cumuhriyet Başsavcıvekili Nurbay Aktaş, avukat İ.G. hakkında, müştekiyi yanıltıp, kendisinden 20 bin lira alarak dolandırıcılık suçunu işlediği iddiasıyla 1 ila 5 yıl hapis cezası istemiyle dava açtı.

İzmir 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde yapılan duruşmaya tutuksuz yargılanan avukat İ.G., avukatı Azat Zencir ile Lütfiye Nergis Uğural ve avukatı Atilla Ertekin katıldı. Savunmasını yapan avukat İ.G., üzerine atılı suçlamaları kabul etmedi. Uğural'ın yeğeni S.Y.'nin tutuklandığını, bunun ardından kendisinden yardım istendiğini anlatan İ.G. "Bana davaya bakmam için vekalet verildi. Ben genel olarak hukuk davalarına bakıyorum. Ben müştekiyi 15-20 yıldır tanıyorum. Arkadaşlık ilişkimiz var. Davaya bakması için avukat Atilla Ertekin'e yetkilendirme belgesi verdim. Ben duruşmaya hiç girmedim. S.Y., ailesi ve müştekiden vekalet parası almadım. Müşteki 2013 yılında eşinden 3'üncü kez boşanmak için dava açtı. Bana vekalet çıkarttı. Karşıyaka 1. Aile Mahkemesi'nde görülen davaya baktım. Müşteki ile daha sık görüşmeye başladık. Kendisinden adli tıp kurumundaki hatayı düzeltmek için 20 bin lira para almadım. Kendisi bana katkı payı davalarından (eşiyle arasındaki mal paylaşımı davaları) dolayı 100 bin liranın üzerinde para vermiştir. 2014 yılı Mayıs ayına kadar müşteki ile vekalet ilişkimiz devam etti. Hiçbir sorun yoktu. 6 Mayıs 2014'te bana 10 bin lira vekalet ücreti verdi, iki üç gün sonra da noterden azilname gönderdi. Ücret sözleşmesi yapmak istedim, azilname ile karşılaştım. 2014 yılı Ekim ayında, vekalet ücreti alacağım için, hem müştekiye hemde avukat Atilla Ertekin'e 7. Tüketici Mahkemasi'nde alacak davası açtım. Bu davaları açtıktan sonra böyle bir dava ile karşılaştım" dedi.

Müşteki Lütfiye Nergis Uğural ise ifadesinde "Sanığı 2000 yılından beri tanırım. Muhasebecilik yapıyorum. Eşimde aynı işi yapıyordu. Evlilik sonrası taşınmaz ve şirket edindik. 2006 yılında eşim beni darp etti. Boşanmak için sanığa vekalet verdim. Daha sonra barışınca dava açılmadı. 2009 yılında da anlaşmalı boşanmak için yine vekalet verdim. Eşimle yine barıştık. 18 Ocak 2013'te sanığa 3'cü kez vekalet verdim. Karşıyaka 1. Aile Mahkemesi'nde görülen davada eşimle boşandık, dava kesinleşti. Karşılıklı dava açtığımız için çekişmeli geçti. Çocuklarım için para istedim. Sanık boşanmadan dolayı '2 milyon liralık dava açalım' dedi. Durumu anlattı. Ben de kabul ettim. Davanın harcı ve vekalet ücreti olarak 45 bin bira para verdim. Kazandığı davanın yüzde 3'ünü sanık alacaktı. Eşim işi zora sokunca 5 milyonluk da katkı payı davası açıldı. Bu dava devam etmektedir. Sanık attığı maillerde ve görüşmelerimizde benden para istemeye başladı. 6 Mayıs 2013'te 2. katkı payı davası için 10 bin lira para göndermiştim. Sanık bunu az buldu. 40 bin lira daha ödeyeceksin dedi. Ben de 'Bir evim kaldı daha neyi istiyorsun' dedim. Şüpheye düştüm. Avukatım Atilla Ertekin ile görüştüm. 'UYAP şifresi al, herşeyi görürsün' dedi. 8 Mayıs'ta UYAP'a girdiğimde böyle bir harcın olmadığını gördüm. Davaya bakan kalemde de yetkiliyle görüştüm, o da böyle bir harcın olmadığını söyledi. Sanık daha sonra da yeğenim S.Y. için benden para istemeye başladı. Dosyasını Yargıtay'ın bozuduğunu, adli tıp kurumu raporunda bir yanlışlık oluduğunu, dosyayı alıp incelediğini söyledi. Hızlandırmak için 20 bin lira para istedi. Parayı bürosuna götürüp elden verdim. Rapor zaten bir ay önce çıkmış ve dosyaya konmuş. Sanık rapor geldikten sonra benden parayı aldı. Sanıktan şikayetçiyim" dedi.

Müşteki Uğural'ın avukatı Atilla Ertekin de "Sanık 4. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki davayı bilmektedir. Bana yetki belgesi verdi. Davalara ben girdim. Her girdiğim duruşma sonrası kendisine bilgi verdim. Adli Tıp Kurumu'nun raporundan sanığın haberi vardır" dedi.

Tanık olarak dinlenen Özkan Kale de Lütfiye Nergis Uğural ile birlikte İ.G.'nin bürosunun bulunduğu yere gittiklerini, aşağıya inen yanında çalışan kadına 20 bin lira parayı verdiklerini anlattı. Uğural'ın daha sonra İ.G.'yi aradığını, parayı aldığını teyit ettiğini söyledi.

Mahkeme heyeti, taraflara son beyanları için süre verip, duruşmayı karar verilmek üzere 2016 yılı Ocak ayına erteledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber